Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


The Sea

Rock Me (2011) The Moment You Believe (2007) Think About it (2011)
Weak (2011) Let There be Love (2011)

2010-ben elkezdett dolgozni következő albumán. 2011. június 24-én a "Rock Me" kislemezként csak Németországban jelent meg, és az ország 38. helyén tetőzött. A dalt a 2011-es FIFA női világbajnokság hivatalos témájaként szolgálták. A "Think About It" -et világszerte kislemezként választották, és ez jelentette a Chisholm visszatérését a dance-pophoz. A dal az Egyesült Királyságban a 95., az Egyesült Királyság Indie Chartján a 15. és a többi európai országban a 40. helyet érte el. Szeptember 2-án jelent meg ötödik stúdióalbuma, a The Sea, amelyet Andy Chatterley, Cutfather és Peter-John Vettese készítettek. Az album az Egyesült Királyság 45., Svájcban 13, Németországban pedig tizenhatos volt.
Chisholm mentori asszisztens volt az Ausztrál X Faktor harmadik évadjában, és a kiválasztási folyamat során segítette a 25 év alatti lányok által alapított Mel B csapatot. A lányok nem jutottak be a döntőbe. A "Weak" csak az Egyesült Királyságban jelent meg harmadik kislemezként, az Egyesült Királyság Indie Chart-jában. A "Let There Be Love" a The Sea negyedik és utolsó kislemezeként jelent meg Németországban és Svájcban. A "Viva Life" című filmet a Bash Street című dokumentumfilmhez is rögzítette. Novemberben elindult hatodik koncertkörútjára, a The Sea - Live-ra, amely 17 dátum alatt utazott Európában. A turné felvétele DVD-ként 2012. február 27-én jelent meg. YouTube-csatornáján az "Ask Melanie C Episode 8" című interjújában Chisholm elmondta, hogy "nagyon szomorúnak érzi magát, mivel a The Sea egy igazán nagyszerű album volt, és nem volt olyan sikeres, mint amilyet megérdemelt" áprilisban , Chisholmot a brit DJ, Jodie Harsh hívta meg egy elektronikus projekten való együttműködésre. Május 13-án kiadták a The Night című EP-t, amely három dalt tartalmazott. A "Set You Free" az EP promóciós kislemezeként jelent meg. Júliusban az ITV Superstar tehetségkutató műsorának bírája volt, amely színészt keresett a Jézus Krisztus Szupersztár című musical főszereplésével. Ben Forstert választották.

Megjelenés: 2011. Szeptember 2.
Felvételek: 2010-11
Műfaj: Pop, Rock
Hossz: 47:37
Kiadó: Red Girl Records
Producerek: Andy Chatterley, Cutfather, Daniel Davidsen, Jason Gill, Greg Hatwell, Peter-John Vettes

KISLEMEZEK AZ ALBUMRÓL

01: Rock Me - 2011. Június 24.
02: Think About it - 2011. Szeptember 4.
03: Weak - 2011. November 6.
04: Let There be Love - 2011. December 2.

Az ötödik stúdióalbum, amelyet Melanie C angol énekesnő készített, a Red Girl Records saját független kiadója alatt. Az album négy év óta az első új anyagot jelentette a Spice Girls-szel való találkozás óta.
Az album megjelenését, promóciós kislemezét és a német változat főlemezét megelőzően a "Rock Me" 2011. június 24-én világszerte digitális letöltésként jelent meg (valamint fizikai kislemezként Németországban, Ausztriában és Svájcban). a népszerű német tévéhálózat hivatalos dala, a ZDF médiavisszhangja a 2011-es FIFA női világkupáról. A "Think About It" vezető kislemez videoklipje, amelyet 2011. július 15-én mutattak be hivatalos honlapján, és egyidejűleg elküldték az Egyesült Királyság rádióinak.

Felvétel és gyártás - Az albumot Londonban vették fel. Chisholm beszélt a lemez inspirációiról és céljairól:
"Nagyon izgatott vagyok a lemez miatt, mert stílusa meglehetősen változatos. Sok új íróval dolgoztam együtt, olyan emberekkel, akikkel még nem dolgoztam együtt. Még mindig nagyon sok popelem van, és van néhány kedves balladák, néhány rock által inspirált szám, néhány táncosabb dolog, néhány akusztikus anyag és a produkció szempontjából nagyon hangulatos pillanatok vannak. Tehát azt hiszem, hogy ez egy sokszínű és erősebb album lesz. Amikor elkezdtem dolgozni ezzel az albummal, igazán nem tudtam, mit akarok elérni, ezért ambiciózus akartam lenni, kísérletezni, új emberekkel dolgozni, és különböző zenei stílusokat kipróbálni. És ennek révén valóban felfedeztem azt a módot, ahogyan kifejezni akartam magam és a hangzást Szeretnék alkotni. Mindaz, ami miatt meglehetősen változatos lett, és vicces, mert feltételezem, hogy az első stúdióalbumom, az Northern Star valószínűleg a leginkább hasonlít ehhez a lemezhez, mivel rengeteg különböző stílusú, bár alapvetően poplemez ."

Koncepció és grafika - The Sea fogalmát illetően Chisholm a YouTube-on készített interjújában elmondta, hogy az album kohéziós kísérletekkel keveri össze a zene különböző műfajait / stílusait egy egységes, elektronikus aláfestéssel rendelkező pop albumba, ezért a The Sea-nek nevezi el, amely a sok fajt összerázza. akik az óceánok felszínén laknak. Mel azt is leírta, hogy az album harmonikus és eufórikus. A borítót, amely Chisholmot ábrázolja állva és előbújva a tengerből, az észak-yorkshire-i Whitby-ben fényképezték le.
A borító fotóit Pip készítette, aki a belső helyzetről készített fényképeket is bemutatja. További füzetek fotózását hosszú távú munkatárs, Ray Burmiston készítette. Az ujját Ian Ross készítette, aki Chisholm két korábbi szólóalbumát is tervezte, a Beautiful Intentions és a This Time.

Fogalmazás - Chisholm kijelentette, hogy sok új íróval és producerrel dolgozott együtt ennek az albumnak, ahol hajlamos volt ugyanazokkal az írókkal dolgozni korábbi lemezeinél, nevezetesen Adam Argyle-val, aki a lemezhez anyagot írt. Az albumot a Starsailor James Walsh, Guy Chambers és a Spice / Spiceworld producer, Richard Stannard, Andy Chatterley (például mindketten olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint például Kylie Minogue) együtt írták / készítették. Chisholm a svéd Cutfather produkciós csapattal is dolgozott. Az album akusztikus pillanatokkal rendelkezik, valamint néhány rock által vezérelt dal és jó hangulatú tánclemez.

Kislemezek - A "Rock Me" csak Németországban, 2011. június 24-én jelent meg. A dal hivatalos dalként szolgál a ZDF népszerű német csatorna 2011-es FIFA női világkupáról szóló tudósításával. A "Rock Me" videoklipjének bemutatója Chrisholm YouTube-csatornáján 2011. június 7-én volt. A kislemez a német Singles Chart top 40-be került, és az Egyesült Királyságban a "Think About It" CD kislemez b-oldalán szerepelt.
A világszerte vezető kislemez, a "Think About It" zenei videópremier formájában mutatkozott be a MelanieC.net webhelyen, 2011. július 15-én. A kislemez 2011. szeptember 4-én jelent meg, és a brit Singles toplista 100. helyezettjébe került. 95. A pálya a kanadai fizikai egyedülállók listáján (6. szám) és a top 40-en is eljutott Ausztriában (34. szám) és Svájcban (30. szám; a svájci rádió Airplay-listáján szintén 16.) és Lengyelországban a 35. hely rádió airplay-listája. A kislemez az Egyesült Királyság Indie hivatalos kislemezlistáján a 15. helyen végzett.
Az Egyesült Királyságban a "Weak" az album hivatalos második kislemezeként jelent meg, és 2011. november 6-án jelent meg. A dal az Egyesült Királyság Indie Singles Chartjának 29. és az UK Radio Airplay Chart 50. helyén tetőzött, a legmagasabb szereplése a 2003-as "Melt" című kislemeze óta.
A "Legyen szerelem" címmel 2011. december 2-án jelent meg Németországban, Svájcban és Ausztriában.

Kritikus fogadtatás - Az album pozitív kritikákat kapott a zenekritikusok részéről. Jon O'Brien pozitívan írta az AllMusic számára: O'Brien, aki öt és fél csillag közül három és félre értékelte, megdicsérte az általa "bombasztikusnak tartott" Think About It "és" Stupid Game "számokat. Katy Perry / Kelly Clarkson jellegzetes pop / rock himnuszok, amelyek bizonyítják, hogy még mindig képes felvenni a versenyt azokkal, akik alig voltak tinédzserkorukban Spicemania csúcsa idején, míg a grandiózus "Get Out of Here" hangzik, mintha a Muse "Feeling Good" címlapja kereszteződne John Barry James Bond-pontszámával."
Pip Elwood a "Entertainment Focus" -ból is pozitív volt, öt csillagból négyet minősítve. Azt írta, hogy "A tenger egy erős kiadás Melanie-tól, és amely visszatérhet a korábbi dicsőségéhez. Simon Gage kedvezően írta a Daily Expressnek, hogy "Ez az új album, amely négy éve volt az első, valódi edzést ad ennek a hangnak a hatalmi balladáktól és a rock-outtól a táncparketten." Az OK! Magazine azt írta, hogy "The Sea könnyedén az eddigi legambiciózusabb albuma, amely ötvözi a rockot, a popot és az elektromosság talán legapróbb árnyalatait. " nincs femme fatale, csak egy átnéző magatartás, ami átsüt. A tenger jó hallgatást nyújt, függetlenül attól, hogy rajongsz-e vagy sem." Nick Harries, a Sunday Mercury munkatársa nagyon pozitív kritikát írt, kijelentve, hogy az énekes" mindenkinek ajánl valamit - táncpop (Think About it); Alanis angst (Beautiful Mind); dalszerző sikk (One by One); 1980-as évek elektrobeatja (Stupid Game); rádiós rock (All About You) - és a ballisztikus nagy befejezés (az Enemy mind a nyolc perce). A legjobb a címadó nyitó, kisebb dallammal és dobpergés drámával."

DALLISTA

01: THE SEA (Melanie Chisholm - Ash Howes  - Richard "Biff" Stannard - Seton Daunt) - 4:51
02: WEAK (Melanie Chisholm - Ina Wroldsen - Jez Ashurt) - 3:24
03: THINK ABOUT IT (Melanie Chisholm - Adam Argyle - Daniel Davidsen - Jason Gill - Mich Hansen) - 3:47
04: BEAUTIFUL MIND (Melanie Chisholm - Dee Adam - James Earp) - 3:41
05: ONE BY ONE (Melanie Chisholm - James Walsh) - 4:06
06: STUPID GAME (Melanie Chisholm - Adam Argyle - Martin Brammer) - 3:20
07: ALL ABOUT YOU (Chuck Harmony - Guy Chambers - Lauren Christie) - 4:01
08: BURN (Melanie Chisholm - Adam Argyle - Daniel Davidsen - Jason Gill - Mich Hansen) - 4:00
09: DROWN (Melanie Chisholm - Adam Argyle - Jodi Marr) - 3:59
10: GET OUT OF HERE (Melanie Chisholm - Peter-John Vettese) - 4:10
11: ENEMY (Melanie Chisholm - Greg Hatwell) - 8:12

German edition

01: THINK ABOUT IT - 3:47
02: BURN - 4:00
03: GET OUT OF HERE - 4:10
04: WEAK - 3:24
05: STUPID GAME - 3:20
06: LET THERE BE LOVE (Peter Plate - Ulf Leo Sommer) - 3:33
07: DROWN - 3:59
08: ALL ABOUT YOU - 4:01
09: THE SEA - 4:51
10: BEAUTIFUL MIND - 3:41
11: ONE BY ONE - 4:06
12: ROCK ME (Melanie Chisholm - Dave Roth - David Jost) - 3:13

B-Side

STOP THIS TRAIN - Kislemez: Rock Me (2011)
CRUEL INTENTIONS - Kislemez: Think About it (2011)
STRONGER - Kislemez: Weak (2011)

Törölve

TOO SOON - The Sea Live DVD-n jelent meg, 2012-ben
RISING SUN
TELL ME HOW YOU'RE GOING IT
AMERICAN SWEETHEART

THE SEA LIVE

Megjelenés: 2012. Február 12.
Előző: Live at the Hard Rock Cafe (2009)

Melanie C harmadik DVD-je amit 2012. jelent meg. DVD 17 fantasztikus dalt énekel el élőben. A koncert még 2011. végén volt. A DVD tartalmaz egy új dalt is 'Too Soon' A The Sea Live túrnéján egyedül a 2007-es albumjáról, a This Time-ról nem énekel egyetlen egy dalt sem.

DALLISTA

01: ROCK ME/YEH YEH YEH
02: THINK ABOUT IT

03: WEAK
04: NORTHERN STAR

05: NEVER BE THE SAME AGAIN
06: HERE IT COMES AGAIN
07: ONE BY ONE
08: BURN
09: ALL ABOUT YOU
10: DROWN
11: 
NEXT BEST SUPERSTAR
12: WHEN YOU'RE GONE
13: LET THERE BE LOVE
14: STUPID GAME/TAINTED LOVE
15: FIRST DAY OF MY LIFE
16: I TURN TO YOU

Extra features

01: TOO SOON (Melanie C - Adam Argyle) - 3:13

DISZKÓGRÁFIA

Cím Legjobb helyezések Eladás
UK UK
Indie
GER SCO AUS AUT SWE SWI UK
Digital
CCO
UK
CCO
Rock Me 38 $ 2,783
THE SEA 45 6 16 69 38 13 29 45 $ 13,750
Think About it 95 15 48 34 30 $ 7,960
Weak 29 $ 2,957
Let There be Love $ 464
THE SEA LIVE - DVD

2011. November 28. - 2012. Március 7.
THE SEA LIVE

Melanie C brit énekesnő hatodik koncert turnéja ötödik The Sea stúdió albuma támogatására. A turné 2011. november 28-án kezdődött a németországi Kölnben. A turné DVD-je korlátozott ideig 2012. február 27-én jelent meg, és a Gloria Theatre-ben (Köln), a Gruenspan-ban (Hamburg) és a C-Clubban (Berlin) forgatták.
2011 júniusában Melanie bejelentette, hogy turnézni fog a The Sea című albumának dalaival. 2011 novemberében Melanie hivatalos weboldala a következőket adta ki: "Öt albummal az övében Melanie nehezen tudja eldönteni, mely számokat vegye fel a dallistára, ezért szüksége van a segítségedre. Melanie és az együttes kiválasztott 5 öregembert, akiket ők imád élőben játszani, de nem szerepelhet minden este a setlisten. Ezért úgy döntöttek, hogy választanak az alábbi 5 szám közül, amelyeket koncerten élőben szeretnének látni. Minden koncertre külön szavazást szerveznek Az öt szám a "Be the One", a "Here It Comes Again", "If That Were Me", "Reason" és "Why". A legtöbb szavazatot elnyerő dalt Melanie minden este közli. , majd előadta. "
Ugyanezen a napon a próbafelvételek megjelentek a weboldalán. Azt is bejelentették, hogy a londoni időpontok elkeltek, és a jegyigény miatt nagyobb helyszínt kellett bérelni.

ROCK ME/YEH YEH YEH
THINK ABOUT IT
WEAK
NORTHERN STAR
NEVER BE THE SAME AGAIN

Fan's Choice
HERE IT COMES AGAIN (performed in Cologne, Berlin, Zurich and Vienna)
WHY (performed in Hamburg)
REASON (performed in Munich)
ONE BY ONE
BURN
ALL ABOUT YOU
DROWN
NEXT BEST SUPERSTAR
WHEN YOU'RE GONE
LET THERE BE LOVE
STUPID GAME
 (includes sample of "Tainted Love")
I TURN TO YOU
FIRST DAY OF MY LIFE

 

Cikkek

Dalszövegek

2021.04.03

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: The Sea

Kislemezek

2021.04.03

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: The Sea