Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sporty Spice

MELANIE JAYNE CHISHOLM
Született: 1974. Január 12. (47 éves)
Aktív évek: 1994-jelenleg
Kiadók: Virgin Records (1995-2003) - Red Girl Records (2004-)

Melanie Jayne Chisholm (született 1974. január 12.), ismertebb nevén Melanie C angol énekes, dalszerző, színésznő, táncos, vállalkozó, televíziós személyiség és fitnesz modell. A Spice Girls öt tagja között vált ismertté, ez idő alatt Sporty Spice becenevet kapott.
1996-ban szerzett hírnevet, két év alatt kiadta a Spice Girls-szel két egymást követő albumot, nyolc kislemezt, minden idők legnagyobb példányszámban eladott debütáló kislemezét és a zenetörténelem legnagyobb példányszámban eladott albumát. egy lánycsoport, a "Wannabe" tetején 37 országban, több mint hétmillió rekorddal, és a Spice, amely a világ több mint 17 országában az első helyen végzett, több mint 31 millió példánnyal, valamint a Spiceworld második album, több mint 20 millió eladott példánnyal. Melanie C ismert egyedülálló vokális képességéről, amely segített a Spice Girls nemzetközi sztárságra lőni. Chisholm szólópályafutását 1998 végén kezdte, amikor együtt énekelt Bryan Adams kanadai rockénekessel, majd 1999-ben megjelentette a nagysikerű Northern Star albumját. Nemzetközi szinten hét platina és három arany minősítéssel tanúsította, köztük a brit fonográfiai ipar által a triple-Platinát világszerte több mint 4 millió példányban értékesítve, és a Spice Girls tagjai közül a legkeresettebb szólóalbum lett.
Második lemeze után az Arany Nagy-Britanniában tanúsította a Reason nevet, több mint 500 000 példányban, Chisholm 2004-ben elvált a Virgin-től és megalapította saját lemezcégét, a Red Girl Records-ot. A Beautiful Intentions című harmadik albuma 2005-ben 9 hetet töltött az első helyen Portugáliában, és nemzetközi slágereket szült, világszerte több mint 1,5 millió példányban értékesítve, számos nemzetközi tanúsítással. A negyedik stúdióalbum, a This Time 2007-ben jelent meg, Svájcban az első tíz legnagyobb albuma lett, ahol Gold minősítést kapott. Az albumból kiadott öt kislemez közül az első három Portugáliában az első helyre került. 2007-ben Chisholm újra összeállt a Spice Girls-szel, és kiadta a legnagyobb slágeralbumot, amelyet egy világkörüli turné támogat. 2011-ben adta ki ötödik szólóalbumát, The Sea-t, 2012-ben első The Night című EP-jét, 2012-ben a hatodik Stages stúdióalbumot, 2012-ben pedig a hetedik albumot, a Version of Me-t (2016). Névadó nyolcadik stúdióalbuma 2020-ban jelent meg.
Miután 11 brit számot írt együtt, többet, mint a listatörténet bármely más női művésze, ő marad az egyetlen női előadó, aki szólóművészként szerepel a toplistákon, duó, kvartett és kvintett részeként. Tizenkét első számú egyesült királysággal, köztük a The Justice Collective jótékonysági kislemezével a második női előadó - és az első brit női előadó - a legtöbb kislemez az Egyesült Királyság első számú, és összesen tizennégy dallal rendelkezik. akik Nagy-Britanniában az első helyet kapták (beleértve a kettős A-oldalakat is), Chisholm az a női előadó, akinek a legtöbb dala az első helyen áll az Egyesült Királyság rangsorában.Munkája számos díjat és jelölést kapott, köztük a Guinness-könyv említését, három World Music Awards-ot, öt Brit-díjat 10 jelölésből, három American Music Awards-ot, négy Billboard Music Awards-ot hat jelölésből, nyolc Billboard-különdíjat, három MTV Europe Music-ot. Hét jelölés díja, egy MTV Video Music Awards két jelölésből, tíz ASCAP-díj, két jelölésből egy Juno-díj és négy jelölés az Echo Awards-on.
1996 óta a Chisholm több mint 108 millió lemezt adott el, köztük 90 millió példányt a csoporttal, és 23 millió szólóalbumot, kislemezt és együttműködést, és világszerte több mint 326 minősítést szerzett (számos gyémánttal), beleértve 41 ezüstöt, aranyat és platinát szólóelőadói képesítések.

Korai élet - Melanie Jayne Chisholm 1974. január 12-én született Whiston-ben, Lancashire-ben, Joan O'Neill egyetlen gyermeke, aki titkárként és személyi asszisztensként dolgozott, és amióta zenei bandákban énekel, és Alan Chisholm, az Otis Elevator Company szerelője. Szülei 1971-ben házasodtak össze, és 1978-ban váltak el, amikor Chisholm négyéves volt. Édesanyja újra férjhez ment, és több gyermeke született, akik közül az egyik Paul O'Neill versenyző, aki Chisholm hatéves korában született. A cheshire-i Widnes-ben nőtt fel, a Brookvale Junior School-ba a közeli Runcorn-ba és a Fairfield High School-ba Widnes-be. Iskolát követően tánc, ének, dráma és zenés színházi diplomát tanult a londoni Doreen Bird College of Performing Arts-ban. A főiskola alatt válaszolt a The Stage hirdetésére, amelyet Chris és Bob Herbert tettek fel, akik új lánycsoportot akartak alapítani, később Spice Girls-ként. A főiskolát nem sokkal befejezte, miután befejezte hároméves tanfolyamát, és a csapos és a modern színtánc tanári képesítéseit a Táncoktatók Birodalmi Társaságánál szerezte.

1999-ben Chisholm aláírt a Virgin-hez, és a nyár folyamán felvette az Northern Star albumot. A "Ga Ga" -t az Apafej film filmzenéjéből rögzítette. A dal promóciós kislemezként június 25-én jelent meg, csak az Egyesült Királyságban. Emellett írta és felvette a (Hey You) Free Up Your Mind háttérzenéjét, amelyet Emma Bunton énekelt a Pokémon: Az első film filmzenéből. Szeptember 27-én Chisholm kiadta debütáló kislemezét, a "Goin 'Down" -t, és az Egyesült Királyságban a 4., Ausztráliában pedig a 25. helyen végzett.  A videoklipet Los Angelesben forgatták, és Giuseppi Capotondi rendezte. Debütáló albuma, az Northern Star, 1999. október 18-án jelent meg, a 4. helyen tetőzött és világszerte 4 millió példányban kelt el, háromszoros platinát kapott az Egyesült Királyságban, és további hét minősítést kapott, köztük platinát Németországban és Svédországban. A "Northern Star" második kislemezként jelent meg, és szintén a 4. helyet érte el. Az album népszerűsítése érdekében From Liverpool to Leicester Square elnevezett turnéra indult, Ausztráliába, az Egyesült Államokba, Kanadába, Japánba, az Egyesült Királyságba, Németországba, Olaszországba, Spanyolországba, Franciaországba, Hollandiába és Dániába utazva szeptember 27. és november 1. között. 2000-ben Chisholm két dallal rendelkezett filmzenékben: a "Suddenly Monday" a
Papás-mamásban és a "Go!" a Kerül, amibe kerül.
Miután a két kislemez nem jutott el a toplista élére, Virgin azt gondolta, hogy befejezi az album promócióját, de úgy döntött, hogy kiad egy újabb kislemezt, a "Never Be the Same Again" -t, ami megtörte a többi dal pop rock hangzását és az R & B-re összpontosított. A TLC tagjának Lisa "Left Eye" Lopes közreműködésével készült dal 2000. március 20-án jelent meg, és az első számú első kislemeze lett. Az Egyesült Királyságban arany minősítést kapott, és Hollandiában, Új-Zélandon, Norvégiában, Skóciában és Svédországban is elérte az 1. helyet. A dal a 18. legkelendőbb dal volt 2000-ben, és több mint egymillió példányban kelt el Európában. A "Never Be the Same Again" sikere után a kiadó úgy döntött, hogy kiad még két kislemezt. 2000. augusztus 7-én a Virgin negyedik kislemezként kiadta az "I Turn to You" remix verzióját; a dal az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Svédországban érte el a második helyet. Az "I Turn to You" címet Ausztriában, Dániában és az Egyesült Államok Dance Club Songs-jában is az első helyen érte el. Az "If That Were Me" ötödik és utolsó kislemezként jelent meg, és a 18. helyet érte el. Az eladásából származó bevételt a Kandu Arts jótékonysági szervezet kapta. A Northern Star észak-amerikai változata 2000. augusztus 21-én jelent meg, és tartalmazta a "Never Be The Same Again" és az "I Turn To You" kislemez verzióit. 2000 végén, a tagok első önálló munkája után, a Spice Girls kiadta harmadik és utolsó albumát, a Forever-t, új, élesebb R&B hangzással. A "Holler" és a "Let Love Lead the Way" kislemezként jelentek meg 2000. október 23-án, és a dalok elérték az első helyet az Egyesült Királyságban. Az album 5 millió példányban kelt el. A csoport bejelentette, hogy határozatlan szünetet tartanak. Ugyanebben az évben a kínai FanFan énekesnő felvette a „Suddenly Monday” kínai változatát debütáló albumáról, a FanFan's World.
Chisholm első világkörüli turnéjára, az Northern Star Tourra indult 2000 vége és 2001. augusztus 26. között, hogy bemutassa debütáló albumát. A turné 76 dátumon, 30 országban és 4 kontinensen járt, csak Óceániába és Dél-Amerikába nem. A Shepherd Bush Empire koncertjét Chisholm eredeti honlapján, Bryan Adams különleges megjelenésével webes közvetítéssel adták át. 2001. április 4-én az Anaheim-koncert hanganyagát a House of Blues weboldalán is közvetítették. Remix Collection címmel remixelt album csak Japánban jelent meg. 2001-ben Chisholm közreműködött Russell Watson élő albumában, a The Voice - Live-ban, a "Barcelona" és az "Ar’t You Kind of Glad We Did?" Dalokban.

Chisholm 2001 novemberében kezdte el második albumának felvételét. Az Egyesült Államokba utazott, hogy felvegyen néhány dalt. Ez alatt az idő alatt felvette a "Independence Day" című filmet a Bend It Like Beckham filmzenéből, és a "Help Me Help You" című filmet írta Holly Valance-nak, a Footprints albumába. Chisholm, Anastacia amerikai énekesnővel együtt megjelent a 2002-es MTV Europe Music Awards-on, hogy átadja a "Legjobb dal" díját, amelyet a P! Nk kapott.
Chisholm második albumát 2003. március 10-re halasztották. A klinikai depresszióval való küzdelem miatt Chisholm is időt szakított. 2003. február 24-én jelent meg új albumának első kislemeze, a "Here It Comes Again", amely az Egyesült Királyságban elérte a 7. helyet, Spanyolországban és Írországban pedig a legjobb 20 közé jutott. 2003. március 10-én jelentette meg második stúdióalbumát, a Reason-t, amely az 5. helyen tetőzött, arany minősítést kapott az Egyesült Királyságban. A kiadó elküldte Chisholm-ot, hogy népszerűsítse az albumot, több zsebműsorral együtt. 2003. április 24-én elindult a Reason Tourra, és csak Európában utazott. A második kislemez, az "On the Horizon", 2003. június 2-án jelent meg. Az előző kislemez után a zenekritikusok. Azt jósolták, hogy ez a kislemez megváltja Chisholm sikerét, de a dal a 14. helyen tetőzött, és nem segítette az eladást.
A "Let's Love" című kislemezt kizárólag Japánban adták ki, és a Toyota Motor Corporation reklámfilmjéhez használták. Az album népszerűsítése mellett Chisholm részt vett a The Games című sportesemény-show-ban. 2003. szeptember 11-én, a Játékok felvétele közben Chisholm judo meccsen versenyzett Azra Akin török-holland színésznővel, amelynek eredményeként Chisholm megsérült a térde. Emiatt a "Yeh Yeh Yeh" dalt, amelyet 2003. szeptember 22-én a harmadik és utolsó kislemezként terveztek kiadni, vissza kellett tolni, mert nem tudta teljes mértékben népszerűsíteni egy sérüléssel teli, derűs dalt. Ezután a "Melt" -et úgy döntötték, hogy a "Yeh Yeh Yeh" mellett kettős A-oldalként indítják, mert kevés előadást tudott végezni. A dupla kislemez 2003. november 10-én jelent meg. A dal a 27. helyen tetőzött. Európa más országaiban a "Melt" nem jelent meg, csak a "Yeh Yeh Yeh" szólókiadványként. A "Melt / Yeh Yeh Yeh" megjelenése után Chisholm néhány extra dátummal egészítette ki a Reason Tour turnét, és az Avo Session Basel koncertjét a 3sat közvetítette.

2004. január 1-jén a Virgin Records elbocsátotta Chisholmot a korábbi évek konfliktusa után, ami szólókarrierjének irányát illeti. 2004 áprilisában megalapította saját kiadóját, a Red Girl Records-ot, hogy saját projektjeit rögzítse és kiadja. Chisolm minden tevékenységéről maga dönt és finanszíroz. A kiadó nevét a futball Liverpool F.C. színei ihlették, amelynek Chisholm a támogatója. Nancy Phillips, aki a Chisholm menedzsere és üzleti partnere volt a címke létrehozása óta, 2017-ben nyugdíjba ment.

2004 júniusában ötnapos koncertkörútra indult, a The Barfly Mini-Tour koncerten, a The Barfly music hallokban, a független zenének szentelt helyszínek sorozatában. 2004 októberében Chisholm befejezte harmadik albumának felvételét. Chisholm egy interjúban elmondta, hogy mélyebb dalokat szeretne létrehozni zongora, hegedű és személyes témák felhasználásával. 2005. április 4-én Chisholm kiadta a "Next Best Superstar" címet harmadik albumának vezető kislemezeként. Három formátumban jelent meg: két kislemez B-oldallal - az akusztikus változat vagy a B-oldali "Everything Must Change" - és egy remixes EP. A dal az Egyesült Királyság 10. helyén tetőzött. Április 11-én kiadta a Beautiful Intentions című harmadik albumát, amelyet először a Red Girl adott ki. Greg Haver, Guy Chambers, Paul Boddy készítette, és a tizenkét számból tizenegyet Chisholm írta. Az album a 24. helyen állt az Egyesült Királyságban, a többi 15 európai országban és Németországban és Svájcban arany minősítést kapott.
Az album támogatásaként elindult a Beautiful Intentions turnéra, amely április 16-án kezdődött a londoni O2 Academy Birmingham-ben, és huszonöt randevúra utazott Európában és Ázsiában. Augusztus 1-jén a "Better Alone" csak Nagy-Britanniában jelent meg második kislemezként, de nem került fel a listára, mivel a kislemez online elérhető volt. Az "First Day of My Life" kislemezként szeptember 30-án jelent meg Ausztráliában és Európában - az Egyesült Királyság kivételével. A dal nem szerepelt az album eredeti változatában, csak a 2006-ban kiadott új verzióban, ez lett a Beautiful Intentions második nemzetközi kislemeze. Eredetileg az olasz tenor, Andrea Bocelli rögzítette, olasz dalszövegei "Un Nuovo Giorno" néven szerepelnek 2004-es névadó albumához, az Andrea-hoz. A dal Spanyolországban, Németországban, Svájcban és Portugáliában az 1., Ausztriában a 2., Norvégia, Franciaország és Dánia első 30 helyezettje volt. 2006. február 24-én Ausztráliában és Európában harmadik hivatalos kislemezként jelent meg a "Better Alone", az előző évi korlátozott kiadás után az Egyesült Királyságban. A dal néhány országban felkerült a toplistára, Olaszországban harminchat, Svájcban harminchárom volt a csúcs. Április 3-án újra kiadták az albumot, életem első napját és a videoklipet is beleértve. 2006-ban Chisholm kiadta első élő DVD-jét, a Live Hits-t, amelyet 2006. augusztus 31-én vettek fel a londoni délkeleti hídon. A DVD a 10. helyen tetőzött.

2007 elején Chisholm befejezte következő albumának felvételét, márciusban pedig két kislemezt adott ki egyszerre. A "The Moment You Believe" Európában jelent meg, az Egyesült Királyság kivételével, és Spanyolországban és Portugáliában az 1. helyen, Svájcban, Svédországban és Németországban pedig a legjobb 20 között ért el csúcsot. Peter Vettese készítette és társszerzője, a Nur die Liebe Zählt német televíziós műsor tavaszi reklámkampányához. Az "I Want Candy" csak az Egyesült Királyságban és Olaszországban jelent meg, a 24. és a 9. helyen tetőzve, és az azonos nevű film filmzenéjén szerepelt. A dal a Strangeloves dal feldolgozása volt. Március 30-án kiadta negyedik albumát, a This Time -t, tizenhárom dallal - hatot Chisholm írt - és a másik két borítóváltozattal: Jill Jackson: "What If I Stay" és "Don't Let Me Go". debütáló album. Az album az Egyesült Királyságban az 57., Svájcban pedig a 8. helyet érte el, amely arany minősítést kapott. A "Carolyna" harmadik kislemezként jelent meg június 8-án. A Loose Women egyik interjúja során Chisholm elárulta, hogy ezt a dalt azután írta, hogy megnézett egy dokumentumfilmet a seattle-i utcán élő fiatal felnőttekről és hajléktalan tinédzserekről. A dal az Egyesült Királyságban 49-nél, más országokban pedig az első 50-nél tetőzött.
2007. június 28-án a Spice Girls meglepetés sajtótájékoztatót tartott az O2 Arénában, amelyben bejelentette, hogy újra összeállnak, hogy elindulhassanak egy december 2-án Vancouverben kezdődő világméretű koncertturnéra, a The Return of the Spice Girls. Egyenként 10 millió fontot (kb. 20 millió dollárt) kaptak a turnéra. Ugyanakkor Chisholm kiadta albumának negyedik kislemezét, a "This Time" -t, a B-oldali "We Love to Entertain You" -et, amelyet a 2007-es németországi Pro7 Starforce kampányhoz használtak. A dal az Egyesült Királyságban a 94., Németországban a 69. helyen tetőzött. November 5-én a Spice Girls kiadta visszatérő kislemezét, a "Headlines (Friendship Never Ends)" címet, amelyet szintén hivatalos Children in Need jótékonysági kislemezként jelentettek be, és fellépett a Victoria's Secret divatbemutatóján. A dal a 11. helyen tetőzött, ezzel az első olyan dal lett, amely nem jutott a legjobb 10 közé. A klipet Anthony Mandler rendezte, a lányok pedig Roberto Cavalli által tervezett exkluzív ruhákat használtak. Novemberben kiadtak egy válogatásalbumot, a Greatest Hits-t, amely tartalmazza a kislemezeket, az 1997-es Pepsi "Move Over" témáját és két új dalt, a "Voodoo" és a "Headlines (Friendship Never Ends)". Az album 6 millió példányban kelt el.
A Spice Girls-szel való találkozás befejezése után Chisholm 2008 májusában nekilátott ötödik turnéjának, a This Time Canadian Tournak, amely kilenc kanadai városban lépett fel. Július 25-én az "Understand" csak a kanadai This Time ötödik és utolsó kislemezeként jelent meg. 2009-ben azt tervezték, hogy az 1996-os The Craft horrorfilm folytatásában fog szerepelni, de a produkciót megszakították. Június 29-én Chisholm kiadta második DVD-koncertjét, a Live at the Hard Rock Cafe-t, amely két korábban kiadatlan dalt tartalmazott, a "Blue Skies All the Way" és a "Paris Burning". A DVD az Egyesült Királyság 22. helyén tetőzött.

2009 októberében színpadon debütált Mrs Johnstone színészként a Blood Brothers című musicalben, az 1983-as eredeti produkció új változatában. Egy interjúban Chisholm elárulta, hogy miközben filmekben és színdarabokban kapott meghívást. 2010 végéig a Blood Brothers-ben játszott. Legjobb színésznőnek nevezték el a Laurence Olivier-díj harmincegyedik kiadásában. A kritikusok Chisholmot emlegették a kedvencként, de ő nem nyert.

Ugyanebben az évben elkezdett dolgozni következő albumán. 2011. június 24-én a "Rock Me" kislemezként csak Németországban jelent meg, és az ország 38. helyén tetőzött. A dalt a 2011-es FIFA női világbajnokság hivatalos témájaként szolgálták. A "Think About It" -et világszerte kislemezként választották, és ez jelentette a Chisholm visszatérését a dance-pophoz. A dal az Egyesült Királyságban a 95., az Egyesült Királyság Indie Chartján a 15. és a többi európai országban a 40. helyet érte el. Szeptember 2-án jelent meg ötödik stúdióalbuma, a The Sea, amelyet Andy Chatterley, Cutfather és Peter-John Vettese készítettek. Az album az Egyesült Királyság 45., Svájcban 13, Németországban pedig tizenhatos volt.
Chisholm mentori asszisztens volt az Ausztrál X Faktor harmadik évadjában, és a kiválasztási folyamat során segítette a 25 év alatti lányok által alapított Mel B csapatot. A lányok nem jutottak be a döntőbe. A "Weak" csak az Egyesült Királyságban jelent meg harmadik kislemezként, az Egyesült Királyság Indie Chart-jában. A "Let There Be Love" a The Sea negyedik és utolsó kislemezeként jelent meg Németországban és Svájcban. A "Viva Life" című filmet a Bash Street című dokumentumfilmhez is rögzítette. Novemberben elindult hatodik koncertkörútjára, a The Sea - Live-ra, amely 17 dátum alatt utazott Európában. A turné felvétele DVD-ként 2012. február 27-én jelent meg. YouTube-csatornáján az "Ask Melanie C Episode 8" című interjújában Chisholm elmondta, hogy "nagyon szomorúnak érzi magát, mivel a The Sea egy igazán nagyszerű album volt, és nem volt olyan sikeres, mint amilyet megérdemelt".

Áprilisban , Chisholmot a brit DJ, Jodie Harsh hívta meg egy elektronikus projekten való együttműködésre. Május 13-án kiadták a The Night című EP-t, amely három dalt tartalmazott. A "Set You Free" az EP promóciós kislemezeként jelent meg. Júliusban az ITV Superstar tehetségkutató műsorának bírája volt, amely színészt keresett a Jézus Krisztus Szupersztár című musical főszereplésével. Ben Forstert választották.

Chisholm társszerepet játszott a musicalben, Mária Magdolna szerepét játszotta. Chisholm a Whatsonstage.com Awards musical egyik legjobb női mellékszereplőjét nyerte el. 2013-ig játszotta a karaktert. A színpad ihlette, Chisholm elkezdett zenei színházi dalokat tartalmazó albumot rögzíteni. Az "I Don't Know How to Love Him" címmel július 22-én jelent meg, és az Egyesült Királyság Indie Chartjának 20. helyén tetőzött. A dal Yvonne Elliman változata az 1970-es Jézus Krisztus Szupersztár című musicalből. Szeptember 7-én Chisholm kiadta hatodik stúdióalbumát, a Stages-et, amelyet Peter-John Vettese készített, és olyan show-dalok gyűjteményét tartalmazza, amelyek fontosak voltak Chisholm számára életének különböző szakaszaiban. Az album az Egyesült Királyságban az 50., Írországban pedig a 83. helyet érte el. November 11-én kislemezként jelent meg az "I Know Him so Well", az Elaine Paige és Barbara Dickson dalának az 1984-es Chess című zeneszámának változata, amelyen Emma Bunton brit énekesnő énekelt. A dal az Egyesült Királyságban a 153., az Egyesült Királyság Indie Chartján a 14. helyen végzett.
Részt vett a The Justice Collective, a zenészek szuper csoportjában, köztük Robbie Williams és Paul McCartney, akik a "He Ain’t Heavy, He's My Brother" jótékonysági dalt vették fel.A dalt december 17-én adták ki kislemezként, és elérte az 1. helyet. 2013-ban Christy-t alakította a Play Hard című brit vígjátékban. Augusztus 18-án kiadta a "Loving You" -t, Matt Cardle brit énekesnővel együttműködve. A dal a 14. helyen tetőzött, 2005 óta ez az első Chisholm-dal a legjobb 15 között. December 12-én adta ki első élő albumát, a Live at Shepherd's Bush Empire-t. 2014. január 12-én Chisholm 40. születésnapját egy különleges műsorral ünnepelte a rajongók számára, Sporty's Forty címmel, a slágereit énekelve és Emma Bunton szereplésével. Március 31-én Peter Aristone szlovák énekes kiadta a "Cool as You" -t, a Chisholm vokálját, a 19 Days Tetbury-ben. Nina Simone "Ain't Got No, I Got Life" címlapváltozata bekerült a Beautiful Cover Versions összeállításába. Emellett cameo szerepelt a Little Mix "Word Up" című videoklipjében is.

2015-ben Chisholm csatlakozott az Asia's Got Talent bíráló bizottságához David Foster, Anggun Cipta és Vanness Wu mellett.  Szingapúrban kezdték a kiválasztást. A produkció és a válogatás során Chisholm Malajziában élt, ahol a programot rögzítették. Az Asia's Got Talent élő show-kat az elődöntőkkel együtt 2015 márciusában sugározták, és két hónapig tartottak a döntőig. Május 14-én Chisholm és a bírók kiadták a Let's Let's Groove feldolgozását, amelyet eredetileg a Earth, Wind & Fire készített, és a dalt a döntőben adták elő. Októberben mentorasszisztens volt a Bring the Noise játékversenyen.

Ugyanakkor elkezdte a hetedik stúdióalbum elkészítését. Az Asia's Got Talent második évadját 2016 nyarára erősítették meg, de a projektet beszüntették. 2016-ban énekesként szerepelt a "Numb" -on a Sons Of Sonix-szal, amely állítólag a következő albumának dala volt. 2016 szeptemberében cameo szerepelt a KT Tunstall "Hard Girls" című videoklipjében. Hetedik albuma, a Version of Me 2016. október 21-én jelent meg. Az album a 25. helyen került az Egyesült Királyság albumlistájára, ez az első legjobb 40 lemeze a 2005-ös "Beautiful Intentions" óta.
Chisholm 2017 májusában jelent meg a Graham Norton Show-n, hogy duettet adjon elő Keith Urban-szal a The Fighter című dalához. Carrie Underwood helyett énekelt, aki a duett eredeti énekese volt.  2017. május 27-én Chisholm Mexikóvárosban lépett fel a Classics Fest koncertsorozat keretében, amelyen Vanilla Ice és Jenny Berggren is fellépett az Ace of Base-ből, az Auditorio Blackberry-ben. Ez volt Chisholm első alkalma, amikor Latin-Amerikában szólóként lépett fel, és a Spice Girls-nél töltött napja óta évek óta először látogatott el. Chisholm Mexikóba való visszatérése után kijelentette: "Sok éve nem jöttem vissza Mexikóba, és amikor ott voltam, nagyon rövid volt, ezért izgatottan vártam, hogy visszatérhetek és énekelhetek." Júniusban Chisholm is fellépett. először Brazíliában, élő műsorokat játszva Rio de Janeiróban és Sao Paulóban is. 2017 végén Chisholm társfőnök volt a Night of the Proms, egy 25 koncertes turné Hollandiában, Belgiumban, Németországban és Luxemburgban. 2018-ban a 90-es évek keverékének előadásával különböző eseményeken a lemezlovasok felé fordult, és elindult a Melanie C - Asia Tour 2018-ra.

2018. november 5-én Chisholm és a Spice Girls együttes turnét jelentett be. A korábbi bandatársaival, Melanie B-vel, Emma Buntonnal és Geri Halliwell-lel újra összeálltak a Spice World - 2019 turnéra, amely egy 13 dátumú turné nyolc brit és ír városban, amely évtizede volt az első. A turné 2019. május 24-én nyílt a dublini Croke Parkban, és 2019. június 15-én zárult a londoni Wembley stadionban.

2019. november 6-án Chisholm kiadta a "High Heels" kislemezt, amelyet Rae Morris és Benjamin "Fryars" Garrett írt, és a Sink the Pink húzóereje van. A kislemez promóciója során Chisholm a The Guardian-nak adott interjúban kijelentette, hogy új albumon dolgozott olyan művészekkel, mint Shura és Little Boots.
2020. március 19-én Chisholm kiadta nyolcadik albumának, a Melanie C-nek szóló kislemezét "Who I Am". A kislemez nem került be az Egyesült Királyság hivatalos 100-as toplistájára, de a 27. helyet érte el a hivatalos Singles Sales Top 100-on. Chisholm először a "Who I Am" -t élőben, 2020. április 21-én adta elő a The Late Late Show-ban James Cordennel, ahol a COVID-19 járvány miatt élőben közvetítette előadását otthonából. Arra a kérdésre, hogy hogyan birkózik meg a lezárási korlátozásokkal, így válaszolt: "Elfoglalt vagyok. Megpróbálom távolról elkészíteni az albumomat. Próbáltam kapcsolatban maradni a rajongókkal: rengeteg élő Q & A és streaming." 2020. május 13-án Chisholm a WaterAid támogatása céljából a" fürdőszoba "koncert részeként a" Who I Am "-et énekelte karrierje többi kislemeze mellett. 2020. május 27-én Chisholm kiadta a "Blame It on Me" -t. Az "In and Out of Love" az album harmadik kislemezeként jelent meg 2020. július 29-én. 2020. augusztus 3-án Chisholm a BBC Music-nak azt mondta: "Nyilvánvalóan pop-dance lemezt készítek, és érett művész vagyok, ezért el kell fogadnom, hogy egyes rádióállomások már nem játszanak velem. Ez valami De azt akarom, hogy az emberek élvezzék ezt az albumot, szeretném, ha az emberek táncolnának rá, azt szeretném, ha az emberek felhatalmazódnának rá. És amikor a koronavírus megtette egyet, el akarok jutni oda és élőben előadni." Chisholm 2020. szeptember 16-án mutatta be az album negyedik kislemezének "Fearless" című videóját, amely Nadia Rose brit rapperrel közösen készült. "Nadia-val való találkozás kismet volt. Láttam Kathy Burke nőkről készült dokumentumfilm-sorozatában, és beleszerettem a hozzáállásába. Női művészként rettenthetetlenek kell lennünk. Szeretem ezt a lányt." Melanie C megjelent 2020. október 2. kritikus sikerig. Az album a 8. helyen került az Egyesült Királyság albumlistájára, amely a Reason óta 2003-ban az első legjobb 10 lemeze.

2020. november 13-án Chisholm szerepelt a "Stop Crying Your Heart Out" című műsorban a BBC Radio 2 Allstars's Children in Need jótékonysági kislemezének részeként. Chisholm vendégszerepelt Celeste brit énekes-dalszerző 2021-ben bemutatott "Love is Back" című videoklipjében is.
2021. szeptember 3-án Chisholm kiadta Melanie C albumának deluxe változatát az összes digitális és streaming szolgáltatásban. Chisholm bemutatta a „ Touch Me ” című borítójának videóját az új kiadás kíséretében. Ugyanebben a hónapban Chisholm -ot a Dancing with the Stars című amerikai sorozat 30. évadának versenyzőjeként jelentették be.

ALBUMOK/EP

1999: Northern Star
2003: Reason
2005: Beautiful Intentions
2007: This Time
2011: The Sea

2012: The Night - Jodie Harsh - EP
2012: Stages
2016: Version of Me
2020: Melanie C

TURNÉK

1999: From Liverpool to Leicester Square
2000-01: Northern Star Tour
2003: Reason Tour
2004: The Barfly Mini-Tour

2005: Beautiful Intentions Tour
2008: This Time Canadian Tour
2011-12: The Sea – Live
2017: Version of Me Tour
2019: Global Pride Tour
2022: Melanie C Tour

SZÍNHÁZ

2009-10: Blood Brothers (Mrs Johnstone)
2012-13: Jesus Christ Superstar (Mary Magdalene

KÖNYV

2022: Who I Am - My Story