Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SportySpice

MELANIE JAYNE CHISHOLM [1974. Január 12. -] angol énekesnő, dalszerző, üzletasszony és televízió személyiség. Legismertebb a Spice Girls angol együttesből. 1999-ben jelentette meg az első önálló albumját, Northern Star a legismertebb dala 'I Turn to You' 2003 és 2007 között három albuma jelent meg, Reason, Beautiful Intentions és This Time. Majd 2011 és 2012-ben jelent meg két albuma, The Sea és a Stages amin szerepel egy duett Emma Bunton-nal. 2013 és 2014-ben két duettel jelentet meg. Jelenleg a hetedik albumján dolgozik a megjelenés még ismeretlen.

Spice Girls (1995-2000)
1995. szeptemberében elkezdtek dolgozni az első albumon. Wannabe-t egy hétig írtak amin Victoria nem volt mind végig ott mert az egyik barátja esküvőjén volt addig a többiek nélküle felénekelték ezért ő csak a kórus részben énekel. 1996. Júniusban megjelent a Wannabe ami az angliai listákon szeptemberig 1. helyezés volt. És több országban is 1. helyezést ért el. Ők voltak csak csajokból banda akik elérték angliában az 1. heyezést. 1996. Szeptemberben felveszik az új számot, Say You'll Be There ami oktoberben jelent meg és az is 1. helyezés volt. 1996. November elején kiadták az első albumot, Spice. Első két hét alatt 2.000.000. példány fogyott el. 1997. amerikában kiadták a Spice, ami több mint 10.000.000.-ban fogyott el. 1996. decemberben kiadták 2 Become 1 ami 1. helyezést ért el az első karácsony daluk lett. 1997. február 24-én forgatták a Who Do You Think You Are? és Mama-t. 1997. márciusban megjelent a Who Do You Think You Are/Mama maxi ami 1. helyezést ért el. 1997. március 28-án megjelenik az első könyvük, Girl Power! ami 200.000. példány fogyott el egy nap alatt és lefordították 20 nyelvre. 1997. március 30-án aláírják a szerződést a Channel 5-tel.
1997. márciusban Melanie C bejelenti, hogy a csapat elkezdet dolgozni a második albumon. 1997. Júniusban elkezdik forgatni a filmet és elkezték az új albumot készíteni. 1997. Augusztusban véget ért a film forgatás .1997. oktoberben megjelenik a Spice Up Your Life az első maxi a második albumról és angliában 1. helyezést ért el. És abban a hónapban elkezdték az első turnéjukat. 1997. November elején kiadták a második albumukat a SpiceWorld-ot. Ők voltak olyan együtes akik mindkét albumuk 1. helyezést ért el angliában az első Beatles volt. 1997. decemberban kiadták a második karácsonyi dalukat a Too Much-ot. 1997. Decmber 27-én a mozikban volt a SpiceWorld: A Film. Ami első héten 6.800.000. keresett volt. 1998. Február 24-én elkezdik a világ körüli turnéjukat. 1998. március elején kiadják a harmadik maxit az albumról, Stop-ot ami első olyan maxi volt ami nem volt Nr.One, csak a 2. helyett érte el. 1998. május 28-29-én Ginger Spice nem volt jelen a koncerteket a csapat azt mondta, hogy beteg. 1998. május 31-én Ginger Spice bejelenti, hogy otthagyja a bandát. 1998. június 15-én elkezdik a turnéjukat de csak négyen. 1998. július 20-án kiadták a negyedik és az utolsó maxijukat a Viva Forever ami 1. helyezést ért el angliában. De törölték a Never Give Up On The Good Times, hogy megjelenjen maxiként ami Ginger Spice kilépése és a turné miatt nem tudták felvenni. 1998. Augusztus 24-én bejelentik, hogy Victoria és Melanie B terhesek. 1998. Szeptember 12 és 20-ka között turnéznak de a dalokat megváltoztatják: Denying helyében Something Kinda Funny lesz, Move Over helyébe Love Thing lesz és a Walk Of Life számot Melanie B és Victoria terhesége miatt törölték. Eredeti tervben szerepelt egy SpiceWorld: Live album megjelenése és előtte megjelent volna 'Denying' mint kislemez de ez soha nem történt meg Geri kilépése miatt.

1998. Júliusban bejelentették, hogy a következő album az 1999. áprilisban jelenik meg Four címmel, de Melanie B és Victoria terhesek lettek és törölték. 1998. decemberben kiadták a harmadik karácsonyi dalukat, Goodbye ami az első video Ginger Spice nélkül és ami 1. helyezést ért el több országban is. 1999-ben Melanie B és Victoria szülési szabadságra ment.
1999. december 4-én a Spice Girls turnéra indult, amit elhangzott három új dal is, Right Back At Ya, Holler és Woman.
2000. március harmadikán a Spice Girls felépet a Brit Awards londonban. Törölték a Tell Me Why, If You Wanna Have Some Fun, Weekend Love-ot mert a banda még 2000. decemberében feloszlott, hogy mindenki a saját karrierjével foglalkozzon.

When You're Gone & Northern Star (1998-2001)
1998. November végén megjelent az első Spice Girls nélküli dala amit Bryan Adams-sal énekel a When You're Gone ami harmadik helyezést ért el bár nem lett első hely de a dal szép sikereket ért meg.
1999-ben Chisholm aláírt a Virgin-nél, és a nyár folyamán felvette az Northern Star albumot. A "Ga Ga" -t a Big Daddy film filmzenéjéből rögzítette. A dal promóciós kislemezként június 25-én jelent meg, csak az Egyesült Királyságban. Emellett írta és rögzítette a (Hey You) Free Up Your Mind háttérzenét, amelyet Emma Bunton énekelt a Pokémon: Az első film filmzenéből. Szeptember 27-én Melanie kiadta debütáló kislemezét, a "Goin 'Down" -t, és az Egyesült Királyságban a 4., Ausztráliában pedig a 25. helyen végzett. A videoklipet Los Angelesben forgatták, és Giuseppi Capotondi rendezte.
Debütáló albuma, az Northern Star, 1999. október 18-án jelent meg, a 4. helyen tetőzött és világszerte 4 millió példányban kelt el, háromszoros platinát kapott az Egyesült Királyságban, és további hét minősítést kapott, köztük platinát Németországban és Svédországban.
A "Northern Star" második kislemezként jelent meg, és szintén a 4. helyet érte el. Az album népszerűsítése érdekében Melanie  From Liverpool to Leicester Square  elnevezett turnéra indult, Ausztráliába, az Egyesült Államokba, Kanadába, Japánba, az Egyesült Királyságba, Németországba, Olaszországba, Spanyolországba, Franciaországba, Hollandiába és Dániába utazva szeptember 27. és november 1. között. 2000-ben Chisholm két dallal rendelkezett filmzenékben: a "Suddenly Monday" a Papás-mamás fimhez, illetve "Go!" Kerül, amibe kerül film.
Miután a két kislemez nem jutott el a toplista élére, Virgin azt gondolta, hogy befejezi az album promócióját, de úgy döntött, hogy kiad egy újabb kislemezt, a "Never Be the Same Again" -t, amely megtörte a többi dal pop rock hangzását és az R&B-re összpontosított. A dal, melyben a TLC tagja, Lisa "Left Eye" Lopes szerepel, 2000. március 20-án jelent meg, és az első számú kislemeze lett. Az Egyesült Királyságban arany minősítést kapott, és Hollandiában, Új-Zélandon, Norvégiában, Skóciában és Svédországban is elérte az 1. helyet. A dal a 18. legkelendőbb dal volt 2000-ben, és több mint egymillió példányban kelt el Európában. A "Never Be the Same Again" sikere után a kiadó úgy döntött, hogy kiad még két kislemezt.
2000. augusztus 7-én a Virgin negyedik kislemezként kiadta az "I Turn to You" remix verzióját; a dal az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Svédországban érte el a második helyet. Az "I Turn to You" címet Ausztria, Dánia és az Egyesült Államok Táncklubjainak első helyén is elérte.
Az "If That Were Me" ötödik és utolsó kislemezként jelent meg, és elérte a 18. helyet. Az eladásából származó bevételt a Kandu Arts jótékonysági szervezet kapta.
Az Northern Star észak-amerikai változata 2000. augusztus 21-én jelent meg, és tartalmazta a "Never Be The Same Again" és az "I Turn To You" kislemez verzióit.
Melanie első világkörüli turnéjára, az Northern Star Tourra indult 2000 vége és 2001. augusztus 26. között, hogy bemutassa debütáló albumát. A turné 76 dátumon, 30 országban és 4 kontinensen járt, csak Óceániába és Dél-Amerikába nem. A Shepherd Bush Empire koncertjét Melanie eredeti honlapján, Bryan Adams különleges megjelenésével webes közvetítéssel adták át. 2001. április 4-én az Anaheim koncert hanganyagát a House of Blues weboldalán is közvetítették. Remix Collection címmel remixelt album csak Japánban jelent meg. 2001-ben Melanie közreműködött Russell Watson élő albumán, a The Voice - Live-ban, a "Barcelona" és az "Aren't You Kind of Glad We Did?" Dalokban.

Reason & Red Girl Records (2001-2004)
Melanie második albumát 2003. március 10-re halasztották. A klinikai depresszióval való küzdelem miatt Melanie is időt vett igénybe.
2003. február 24-én jelent meg új albumának első kislemeze, az "Here It Comes Again", amely az Egyesült Királyságban elérte a 7. helyet, Spanyolországban és Írországban pedig a legjobb 20 közé jutott. 2003. március 10-én jelentette meg második stúdióalbumát, a Reason-t, amely az 5. helyen tetőzött, az Egyesült Királyságban arany minősítést kapott. A kiadó elküldte Melanie-t, hogy népszerűsítse az albumot, több zsebműsorral együtt. 2003. április 24-én elindult a Reason Tourra, és csak Európában utazott.
A második kislemez, az "On the Horizon" 2003. június 2-án jelent meg. Az előző kislemez után a zenekritikusok. Azt jósolták, hogy ez a kislemez megváltja Melanie sikerét, de a dal a 14. helyen tetőzött, és nem segítette az eladást.
"Let's Love" című kiadványt kizárólag Japánban adták ki, és a Toyota Motor Corporation reklámfilmjéhez használták. röviddel azelőtt, hogy ez megtörténhetett, Melanie a The Games című televíziós műsor alatt megsérült a térdén, és nem tudta teljes mértékben népszerűsíteni egy jó hangulatú, sérüléssel járó dalt. Ezután a "Melt" -et úgy döntötték, hogy a "Yeh Yeh Yeh" mellett kettős A-oldalként indul, mert kevés előadást tudott végezni. A dupla kislemez 2003. november 10-én jelent meg. A dal a 27. helyen tetőzött.  Európa más országaiban a "Melt" nem jelent meg, csak a "Yeh Yeh Yeh" szólókiadásként. "Melt / Yeh Yeh Yeh" megjelenése után Melanie néhány extra dátummal egészítette ki a Reason Tour turnét, és az Avo Session Basel koncertjét a 3sat közvetítette.
2004. január 1-jén a Virgin Records elbocsátotta Melanie-t a korábbi évek konfliktusa után, ami szólókarrierjének irányát illeti. 2004 áprilisában megalapította saját kiadóját, a Red Girl Records-ot, hogy felvegye és kiadja saját projektjeit. Melanie minden tevékenységéről maga dönt és finanszíroz. A kiadó nevét a futball Liverpool F.C. színei inspirálták, amelynek támogatója. Nancy Phillips, aki a Melanie menedzsere és üzleti partnere volt a címke létrehozása óta, 2017-ben nyugdíjba ment.

Beautiful Intentions & Live Hits (2004-2006)
2004 júniusában ötnapos koncertkörútra indult, a The Barfly Mini-Tour koncerten, a The Barfly music hallokban, a független zenének szentelt helyszínek sorozatában. 2004 októberében Melanie befejezte harmadik albumának felvételét. Melanie egy interjúban elmondta, hogy mélyebb dalokat szeretne létrehozni zongora, hegedű és személyes témák felhasználásával. 2005. április 4-én kiadta a "Next Best Superstar" címet harmadik albumának főlemezeként. Három formátumban jelent meg: két kislemez B-oldallal - az akusztikus változat vagy a B-oldali "Everything Must Change" - és egy remixes EP. A dal az Egyesült Királyság 10. helyén tetőzött. Április 11-én kiadta a Beautiful Intentions című harmadik albumát, amelyet először a Red Girl adott ki. Greg Haver, Guy Chambers, Paul Boddy készítette, és a tizenkét dalt tizenegyből Chisholm írta. Az album a 24. helyen állt az Egyesült Királyságban, a többi 15 európai országban, és Németországban és Svájcban arany minősítést kapott.
Az album támogatására elindult a Beautiful Intentions turnéra, amely április 16-án kezdődött a londoni O2 Academy Birmingham-ben, és huszonöt randevúra utazott Európában és Ázsiában. Augusztus 1-jén a "Better Alone" csak Nagy-Britanniában jelent meg második kislemezként, de nem került fel a listára, mivel a kislemez online elérhető volt. "Firs Day of My Life" szeptember 30-án jelent meg kislemezként Ausztráliában és Európában - az Egyesült Királyság kivételével. A dal nem szerepelt az album eredeti változatában, csak a 2006-ban kiadott új verzióban, ez lett a Beautiful Intentions második nemzetközi kislemeze. Eredetileg az olasz tenor, Andrea Bocelli vette fel, olasz dalszövegekkel "Un Nuovo Giorno" néven a 2004-es névadó Andrea albumhoz. A dal Spanyolországban, Németországban, Svájcban és Portugáliában az 1. helyen, Ausztriában a 2. helyen, Norvégiában, Franciaországban és Dániában a legjobb 30 között ért el. 2006. február 24-én Ausztráliában és Európában harmadik hivatalos kislemezként jelent meg a "Better Alone", az előző évi korlátozott kiadás után az Egyesült Királyságban. A dal néhány országban felkerült a toplistára, Olaszországban harminchat és Svájcban harminchárom volt a csúcs. Április 3-án újból kiadták az albumot, amely tartalmazza az "Firs Day of My Life"-ot és a videoklipet. 2006-ban kiadta első élő DVD-jét, a Live Hits-et, amelyet 2006. augusztus 31-én vettek fel a londoni délkeleti hídon. A DVD a 10. helyen tetőzött.

This Time, Spice Girls találkozó, és Live at the Hard Rock Cafe (2006-2010)
2006-ban elkezdett dolgozni a negyedik albumján. 2007. januárban bejelenti, hogy két kislemez jelenik meg március elején. "The Moment You Believe" Európában jelent meg, az Egyesült Királyság kivételével, és Spanyolországban és Portugáliában az 1. helyen, Svájcban, Svédországban és Németországban pedig a legjobb 20 között ért el csúcsot. Peter Vettese készítette és társszerzője, és a Nur die Liebe Zählt német televíziós műsor tavaszi reklámkampányának alapja. Az "I Want Candy" csak az Egyesült Királyságban és Olaszországban jelent meg, a 24. és a 9. helyen tetőzve, és az azonos nevű filmzenéjén szerepelt. A dal a Strangeloves dal feldolgozása volt. Március 30-án kiadta negyedik albumát, a This Time -t, tizenhárom dallal - hatot Chisholm írt - és a másik két borítóváltozattal: Jill Jackson: "What If I Stay, és Don't Let Me Go. Az album az Egyesült Királyságban az 57., Svájcban pedig a 8. helyet érte el, ami arany minősítést kapott. "Carolyna" harmadik kislemezként jelent meg június 8-án. A Loose Women interjúja során Melanie elárulta, hogy ezt a dalt azután írta, hogy megnézett egy dokumentumfilmet a seattle-i utcán élő fiatal felnőttekről és hajléktalan tinédzserekről. A dal az Egyesült Királyságban 49-nél, más országokban pedig az 50-en tetőzött.
2007. június 28-án a Spice Girls meglepetés sajtótájékoztatót tartott az O2 Arénában, ahol találkozójukról kiderült, hogy december 2-án Vancouverben kezdődő világméretű koncertturnéra, The Return of the Spice Girls indulnak. Egyenként 10 millió fontot kaptak a turnéra. Bob Smeaton filmrendező hivatalos dokumentumfilmet rendezett a viszontlátásról. Az volt a címe, hogy "Giving You Everything" Ugyanakkor Melanie kiadta albumának negyedik kislemezét, a "This Time" -t, a B-oldali "We Love to Entertain You" -t, amelyet a 2007-es németországi Pro7 Starforce kampányban használtak fel. A dal az Egyesült Királyságban a 94., Németországban a 69. helyen tetőzött. November 5-én a Spice Girls kiadta visszatérő kislemezét, a "Headlines (Friendship Never Ends)" címet, amelyet szintén hivatalos Children in Need jótékonysági kislemezként jelentettek be, és fellépett a Victoria's Secret divatbemutatóján. A dal a 11. helyen tetőzött, ezzel az első dal lett, amely nem érte el a legjobb 10-et. A klipet Anthony Mandler rendezte, a lányok pedig Roberto Cavalli által tervezett exkluzív ruhákat használtak. Novemberben kiadtak egy válogatásalbumot, a Greatest Hits-t, amely tartalmazza a kislemezeket, az 1997-es Pepsi "Move Over" témáját és két új dalt, a "Voodoo" és a "Headlines (Friendship Never Ends)". Az összeállítás 6 millió példányban kelt el.
December 2-án indultak a turnéra, és 47 dátumra utaztak 2008. február 26-ig. Becslések szerint a turné összege meghaladja a 70 millió USD-t, és 107,2 millió USD-t tett ki jegyértékesítésben és kereskedelemben. A turné elnyerte a 2008. évi Billboard Touring díjat. A Spice Girls eladási turnéja mellett szerződést kötöttek a Tesco hirdetéseiben való megjelenésre, amiért egyenként egymillió fontot fizettek nekik. A Spice Girls-szel való találkozás befejezése után Melanie 2008 májusában nekilátott ötödik turnéjának, a This Time Canadian Tournak, kilenc kanadai városban lépett fel. Július 25-én az "Understand" csak a kanadai This Time ötödik és utolsó kislemezeként jelent meg. 2009-ben azt tervezték, hogy az 1996-os The Craft horrorfilm folytatásában fog szerepelni, de a produkciót megszakították. Június 29-én kiadta második DVD-koncertjét, a Live at the Hard Rock Cafe-t, amely két korábban kiadatlan dalt tartalmazott, a "Blue Skies All the Way" és a "Paris Burning". A DVD az Egyesült Királyság 22. helyén tetőzött.

Színház, The Sea The Sea Live, The Night, Stages, és Sporty's Forty (2009-2014)
2009 októberében színpadon debütált Mrs Johnstone színészként a Blood Brothers című musicalben, az 1983-as eredeti produkció új változatában. Egy interjúban Melanie elárulta, hogy miközben filmekben és színdarabokban kapott meghívást. 2010 végéig a Blood Brothers-ben szerepelt. Legjobb színésznőnek nevezték el a Laurence Olivier-díj harmincegyedik kiadásában. A kritikusok Melanie-t emlegették a kedvencként, de ő nem nyert. Ugyanebben az évben elkezdett dolgozni a következő albumán. 2011. június 24-én a "Rock Me" kislemezként csak Németországban jelent meg, és az ország 33. helyén tetőzött. A dalt a 2011-es FIFA női világbajnokság hivatalos témájaként szolgálták. A "Think About It" -t világméretű kislemeznek választották, és ez jelentette a Melanie visszatérését a tánc-pophoz. A dal az Egyesült Királyságban a 95., az Egyesült Királyság Indie Chartján a 15., a többi európai országban pedig a 40. helyet foglalja el. Szeptember 2-án jelent meg ötödik stúdióalbuma, a The Sea, amelyet Andy Chatterley, Cutfather és Peter-John Vettese készítettek. Az album az Egyesült Királyság 45., Svájcban 13, Németországban pedig tizenhatos volt.
Melanie mentori asszisztens volt az Ausztrál X Faktor harmadik évadjában, és a kiválasztási folyamat során segítette a 25 év alatti lányok által alapított Mel B csapatot. A lányok nem jutottak be a döntőbe. "Weak" csak az Egyesült Királyságban jelent meg harmadik kislemezként, az Egyesült Királyság Indie Chart-jában. "Let There Be Love" a The Sea negyedik és utolsó kislemezeként jelent meg Németországban és Svájcban. A Vash Life című filmet a Bash Street című dokumentumfilmhez is rögzítette.  Novemberben elindult hatodik koncertkörútjára, a The Sea - Live-ra, amely 17 dátum alatt utazott Európában. A turné felvétele DVD-ként 2012. február 27-én jelent meg. A YouTube-csatornáján az "Ask Melanie C 8. rész" című interjújában elmondta, hogy "nagyon szomorúnak érzi magát, mivel a The Sea egy igazán nagyszerű album volt, és nem volt olyan sikeres, mint amilyet megérdemelt" Áprilisban , Jishie Harsh brit DJ meghívta, hogy működjön együtt egy elektronikus projektben. Május 13-án kiadták a The Night című EP-t, amely három dalt tartalmazott. "Set You Free" az EP promóciós kislemezeként jelent meg. Júliusban az ITV Superstar tehetségkutató műsorának bírája volt, amely színészt keresett a Jézus Krisztus Szupersztár című musical főszereplésével. Melanie együtt játszott a musicalben, Mária Magdaléna szerepét játszotta. Az előadásáért elnyerte a legjobb női mellékszereplőt egy musicalben a Whatsonstage.com Awards-on. 2013-ig játszotta a karaktert.

2012. július 20-án Victoria is megerősítette, hogy az olimpiára felép a Spice Girls. Két dalt fognak majd előadni [Wannabe és Spice Up Your Life] Victoria csak azzal az egy feltételel fogadta el, hogy ez lesz az utolsó Spice Girls fellépése.
A színpad ihlette Melanie elkezdett zenei színházi dalokat tartalmazó albumot rögzíteni. "I Don't Know How to Love Him" címmel július 22-én jelent meg, és az Egyesült Királyság Indie Chartjának 20. helyén tetőzött. A dal Yvonne Elliman változata az 1970-es Jézus Krisztus Szupersztár című musicalből. Szeptember 7-én Chisholm kiadta hatodik stúdióalbumát, a Stages-et, amelyet Peter-John Vettese készített, és olyan show-dallamok gyűjteményét tartalmazta, amelyek életének különböző szakaszaiban fontosak voltak számára. Az album az Egyesült Királyságban az 50., Írországban pedig a 83. helyet érte el.  November 11-én kislemezként jelent meg "I Know Him So Well", az Elaine Paige és Barbara Dickson dalának az 1984-es Chess című zeneszámának változata, amelyen Emma Bunton brit énekesnő énekelt. A dal az Egyesült Királyságban a 153., az Egyesült Királyság Indie Chartján a 14. helyen végzett.
Részt vett a The Justice Collective csoportban, amely egy szuper zenészcsoport, köztük Robbie Williams és Paul McCartney, akik a "He Ain’t Heavy, He's My Brother" jótékonysági dalt vették fel. A dalt december 17-én adták ki kislemezként, és elérte az 1. helyet. 2013-ban Christy-t alakította a Play Hard című brit vígjátékban. Augusztus 18-án kiadta a "Loving You" -t, Matt Cardle brit énekessel együttműködve. A dal a 14. helyen tetőzött, 2005 óta ez az első Chisholm-dal a legjobb 15 között. December 12-én adta ki első élő albumát, a Live at Shepherd's Bush Empire-t. 2014. január 12-én Chisholm 40. születésnapját egy különleges műsorral ünnepelte a rajongók számára, Sporty's Forty címmel, a slágereit énekelve és Emma Bunton szereplésével. Március 31-én Peter Aristone szlovák énekes kiadta a "Cool as You" -t, a Chisholm énekét, a 19 Days Tetbury-ben. Nina Simone "Ain't Got No, I Got Life" címlapváltozata bekerült a Gyönyörű borítóváltozatok összeállításába. Emellett cameo szerepelt a Little Mix "Word Up" című videoklipjében is.

Televízió és Version of Me (2015-2018)
2015-ben Melanie csatlakozott az Asia's Got Talent bíráló bizottságához David Foster, Anggun Cipta és Vanness Wu mellett. Szingapúrban kezdték a kiválasztást. A produkció és a válogatás során Melanie Malajziában élt, ahol a programot rögzítették. Az Asia's Got Talent élő show-kat az elődöntőkkel együtt 2015 márciusában sugározták, és két hónapig tartottak a döntőig. Május 14-én Melanie és a bírók kiadták a Let's Let's Groove feldolgozását, amelyet eredetileg a Earth, Wind & Fire készített, és a dalt a döntőben adták elő. Októberben mentorasszisztens volt a Bring the Noise játékversenyen.  Ezzel egyidőben a hetedik stúdióalbumán kezdett dolgozni. Az Asia's Got Talent második évadját 2016 nyarára igazolták, de a projektet beszüntették. 2016-ban énekesként szerepelt a "Numb" -on a Sons Of Sonix-szal, amely állítólag a következő albumának dala volt. 2016 szeptemberében cameo szerepelt a KT Tunstall "Hard Girls" című videoklipjében. Hetedik albuma, a Version of Me 2016. október 21-én jelent meg. Az album a 25. helyen került az Egyesült Királyság albumlistájára, az első legjobb 40 lemeze a 2005-ös "Beautiful Intentions" óta.
2017 májusában jelent meg a Graham Norton Show-n, hogy duettet adjon elő Keith Urban-szal a The Fighter című dalához. Carrie Underwood helyett énekelt, aki a duett eredeti énekese volt. 2017. május 27-én Chisholm Mexikóvárosban lépett fel a Classics Fest koncertsorozat részeként, amelyen Vanilla Ice és Jenny Berggren is fellépett az Ace of Base-ből, az Auditorio Blackberry-ben. Ez volt Melanie első alkalma, amikor szólóművészként lépett fel Latin-Amerikában, és hosszú évek óta az első látogatása a Spice Girls-nél töltött napjai óta. A Mexikóba való visszatérése után kijelentette: "Sok éve nem jöttem vissza Mexikóba, és amikor ott voltam, nagyon rövid volt, ezért izgatottan vártam, hogy visszatérhetek és énekelhetek." Júniusban fellépett. először Brazíliában, élő műsorokat játszva Rio de Janeiróban és Sao Paulóban is. 2017 végén Melanie társfőnök volt a Night of the Proms, egy 25 koncertes turné Hollandiában, Belgiumban, Németországban és Luxemburgban. 2018-ban a 90-es évek keverékének előadásával különböző eseményeken a lemezlovasok felé fordult, és elindult a Melanie C - Asia Tour 2018-ra.

Spice Girls találkozó és Melanie C (2018-)
2018. november 5-én Melanie és a Spice Girls együttes turnét jelentett be. A korábbi bandatársaival, Melanie B-vel, Emma-val és Geri Halliwell-lel újra összeálltak a Spice World - 2019 turnéra, egy 13 dátumos turnéra az Egyesült Királyság és Írország nyolc városában, amely évtizede volt az első. A turné 2019. május 24-én nyílt a dublini Croke Parkban, és 2019. június 15-én zárult a londoni Wembley stadionban.
2019. november 6-án Melanie kiadta a "High Heels" kislemezt, amelyet Rae Morris és Benjamin "Fryars" Garrett írt, és a Sink the Pink húzóereje van. A kislemez promóciója alatt Melanie a The Guardian-nak adott interjújában kijelentette, hogy új albumon dolgozott olyan művészekkel, mint Shura és Little Boots.
2020. március 19-én Melanie kiadta nyolcadik albumának, első kislemezét, "Who I Am". A kislemez nem került be az Egyesült Királyság hivatalos 100-as toplistájára, de a 27. helyet érte el a hivatalos Singles Sales Chart Top 100-on. Először a „Who I Am” -t élőben, 2020. április 21-én adta elő a The Late Late Show-ban James Cordennel, ahol a COVID-19 járvány miatt élőben közvetítette előadását otthonából. Arra a kérdésre, hogy hogyan birkózik meg a lezárási korlátozásokkal, így válaszolt: "Elfoglalt vagyok. Megpróbálom távolról elkészíteni az albumomat. Próbáltam kapcsolatban maradni a rajongókkal: rengeteg élő Q & A és közvetítés. 2020. május 13-án Melanie a WaterAid támogatása céljából a" fürdőszoba "koncert részeként a" Who I Am "-et énekelte karrierje többi kislemeze mellett. 2020. május 27-én kiadta a "Blame It on Me" -t.

2020. júniusban pletykálni kezdték, hogy a Spice Girls2021-ben világkörüli turnéra indulnának, ami egyben végső búcsú lenne, Victoria nélkül, idáig egyik tag se cáfolta meg, vagy erősítette meg.

Diszkógráfia:

1999: Northern Star
2003: Reason
2005: Beautiful Intentions
2007: This Time
2011: The Sea
2012: Stages
2016: Version of Me
2020: Melanie C

 

Cikkek

Album Nélküli Kislemezek

2021.02.16

1998: When You're Gone