Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2007: Greatest Hits

Megjelenés: 2007. November 7.
Felvételek: 1995-2000, 2007. Július
Műfaj: Pop, R&B, Dance-pop
Hossz: 54:54
Kiadó: Virgin Records
Producerek: Matt Rowe, Richard Stannard, Absolute, LaShawn Daniels, Rodney Jerkins, Harvey Mason Jr
Kronológia
Forever
(2000)
Spice 25
(2021)
Kislemezek az albumról
01: Headlines (Friendship Never Ends)
Megjelenés: 2007. November 5.

Egy greatest hits albumot az angol lány csoport Spice Girls . 2007 novemberében fizikai kiadást kapott világszerte, kivéve az Egyesült Államokat, ahol 2007. november 6 -án a Victoria's Secreten keresztül korlátozott számban,2008. január 15 -én pedig teljes kiadást kapott. Ez volt az első albumuk, amelyet hét hét alatt adtak ki éveket, és egy kísérő világkörüli turné támogatta. Az album 2007 végére 1,7 millió példányban kelt el, és ez volt a világ legkeresettebb lánycsoport -albuma abban az évben. 2012 augusztusában, miután a Spice Girls előadás a 2012-es nyári olimpia a London, az album újra bekerült a világ tíz legnagyobb slágerlistájának, köztük az Egyesült Királyságba, az Egyesült Államokba, Új-Zélandba és Ausztráliába a legjobb tíz, húsz és harminc legnagyobb toplistájába.
Az album egyetlen kislemezét, a " Headlines (Friendship Never Ends) " címet október 23 -án adták ki a rádióban, míg november 5 -én digitálisan, 2007. november 19 -én pedig kereskedelmi forgalomban. Hivatalos gyermekekként is bejelentették. Szükség van jótékonysági kislemezre 2007 -ben. A kislemez a harmadik helyre került a brit Physical Singles Chart-on.

Háttér - A legnagyobb slágerek reformjának és kiadásának tervét a média már régóta spekulálta, de a tervezett megjelenést először Melanie Brown erősítette meg 2005 júniusában. Kijelentette: „Össze fogunk jönni, mert mindannyian Tudom, hogy mindenki készen áll rá. Lesz egy legnagyobb slágerlemez, és rengeteg új dallal érkezünk, amelyeket még senki sem hallott." 2007 -ben ismét felröppentek a pletykák a csoport újraegyesítéséről. Melanie Chisholm így kommentálta a pletykákat, mondván: „A pletykákban először van némi igazság… megtörténhet”, de ez csak „nagyon rövid időre szól… végső búcsú”. te a rajongóknak. Hozzátette azt is, hogy amikor arról kellett dönteni, hogy összeszedik -e magukat vagy sem, az énekesnő döntött utoljára, mivel "félt, hogy nem tehetjük meg újra. Furcsa időszak volt ez az életemben, sok személyes s ** t túljutni a Spice Girls után”
2007. június 28 -án a csoport sajtótájékoztatót tartott az O2 Arénában, hogy végre kiderüljön az újraegyesítési szándék. A konferencia során a csoport megerősítette azon szándékát, hogy 2007. december 2 -án Vancouverben kezdődik egy világméretű koncertkörútra. A turné hat kontinenst ölel fel 11 napon belül. "Ismét fűszerlány akarok lenni. Olyanok vagyunk, mint a nővérek, és megvannak az érveink, de a nap végére újra összejövünk" - mondta Emma Bunton , míg Chisholm megjegyezte, hogy a turné " megfelelő búcsú a szurkolóinktól." Victoria Beckhamazt is kifejtette, hogy "A fő okom erre a gyerekeim miatt van - így láthatják, hogy mit csinált anyu. Egyszer én leszek a menő a családban!". Állítólag egyenként 10 millió fontot kaptak a találkozóra.

Kiadás - Az album többféle formátumban jelent meg, beleértve a bónusz DVD -ket és CD -ket tartalmazó változatokat is. A limitált kiadású dobozkészlet tartalmazza a normál, standard kiadású CD -t, egy karaoke CD -t, egy remix CD -t, egy DVD -t a csoport zenei videóiból, az egyes Spice Girl -k egyedi képeslapjait és a Spice Girls feliratú baráti karkötőt . Az Egyesült Államokban az albumot eredetileg csak a Victoria's Secret üzletein keresztül adták ki , köztük három letölthető remixet a "Wannabe", a "2 Become 1" és a "Spice Up Your Life", Simon Fuller , a csoport menedzsere - mondta: "Örülök, hogy Victoria -val dolgozhatok" Az albumugyanazon a naponjelent meg digitálisan az iTunes Store -onkeresztül. Az albumot 2008. január 15 -én adták ki országszerte. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokbanfelülvizsgálták a Billboard -listákat , meghatározták, hogy az exkluzív kiskereskedők által eladott albumok jogosultak voltak a Billboard 200 listájára, a Greatest Hits több mint 600 000 példányban kelt el. a Victoria's Secret áruházakon keresztül, de nem volt jogosult a 2007. november 13 -i héten a diagramra, mivel a Victoria's Secret nemengedélyeztea SoundScan funkciót.

Műalkotás - A Greatest Hits művét 2007 augusztusában a csoport hivatalos weboldalán tették közzé. A bejelentés szerint a csoport mind részt vett a tervezésben, és elégedettek voltak az eredménnyel. Egy 1 000 000 font értékű ékkövekkel borított logóval rendelkezik, amely tiszteleg a debütáló albumuk, a Spice (1996) előtt. Az ékszereket David Morris tervezte, és minden betű a csoport egy tagját képviseli. Az "S" borostyánból készült, és Victoria Beckhamet képviseli ; a rubin rózsaszín "P" Emma Bunton ; Melanie C "I" betűje gyémántból készült ; Geri Halliwella „C”, készült zafír kövek és a Emerald „E” jelentése Melanie B. Egy forrás szerint valami egyszerűt és elegánsat akartak, és ez az egyik legdrágább albumborító, amit valaha készítettek.

Promóció - 2007 novemberében a csoport közel egy évtized óta először lépett fel együtt a 2007 -es Victoria's Secret Fashion Show -n , amelyet Los Angelesben, Kaliforniában tartottak. A katonai témájú öltözékbe öltözött csoport a "Stop" és a "Headlines (Friendship Never Ends)" előzményeket adta elő egy háttérzene utánzására, óriási csillogó fények előtt, amelyek "Spice" -t írtak a háttérben. A dalok szalagos szinkronizálása a dalokról, kék matrózruhákba öltözve, a felvételt készített, 2007. november 17-én sugárzott műsorban a Children in Need 2007 című televízióban. A dal egyben a 2007 -es Children in Need hivatalos kislemeze is volt.  Ezen kívül előadták a " 2 Become 1 " -t"a Strictly Come Dancing brit televíziós show ötödik évadának zárásaként . Bob Smeaton filmrendező egy hivatalos dokumentumfilmet rendezett a találkozásról. A Spice Girls: Giving You Everything címet kapta, és először az ausztrál Fox8 műsorán vetítették 2007. december 16 -án, majd a BBC One az Egyesült Királyságban, december 31 -én. 
2007. június 28 -án a csoport sajtótájékoztatót tartott az O2 Arénában, amelyből kiderült, hogy szándékukban áll újra összeállni és turnéra indulni. A honlapjukon bejelentették a The Return of the Spice Girls turnét, és 2007. december 2 -án kezdődik Vancouverben. A turné első londoni dátumára szóló jegyértékesítés 38 másodperc alatt elfogyott. A jelentések szerint egyedül az Egyesült Királyságban több mint egymillió, világszerte több mint ötmillióan jelentkeztek a zenekar hivatalos honlapján a jegyszavazásra. Tizenhat további londoni dátumot adtak hozzá, és elfogytak. Az Egyesült Államokban Las Vegas, Los Angeles és San Jose műsorok is elfogytak, és további dátumok hozzáadását kérték. Bejelentették, hogy a Spice Girls Chicagóban, Detroitban és Bostonban játszik randevúkat, valamint további dátumokat New Yorkban, hogy lépést tartson a kereslettel. Az első kanadai koncerten 15 ezer fős közönségnek léptek fel, húsz dalt énekeltek, és összesen nyolcszor változtattak. 2008. február 1 -jén bejelentették, hogy személyes és családi kötelezettségeik miatt turnéjuk 2008. február 26 -án véget ér Torontóban, ami azt jelenti, hogy a turnék időpontja Peking, Hong Kong, Sanghaj, Sydney, Fokváros és Buenos Aires törölték.

Kislemez - Az album egyetlen új kislemeze, a " Headlines (Friendship Never Ends) " október 23 -án jelent meg a rádióban, míg november 5 -én digitálisan, 2007. november 19 -én pedig kereskedelmi forgalomban. Hivatalos gyermekekként is bejelentették. in Need jótékonysági kislemez 2007 -ben. A Spice Girls tagja, Geri Halliwell a dalt "nagy szerelmi dalnak" és "Spice Girl klasszikusnak" minősítette. A "Headlines (Friendship Never Ends)" a 11. helyen érte el az Egyesült Királyságot. A kislemez azonban a harmadik helyre került a brit Physical Singles Chart -on.

Kritika - Stephen Thomas Erlewine, az AllMusic munkatársa azt írta, hogy az albumon szereplő dalok "pontosan úgy öregedtek, ahogyan gondolta". Spence D. az IGN -ből a Greatest Hits -t idézte: "nagyjából olyan, amilyennek elvárná". A The Daily Collegian egyik írója szerint a legnagyobb slágerek összeállítása „megmutatja nekünk, hogy amikor ez az öt nő énekel, félelmetesen hangzanak”, ugyanakkor megjegyzi, hogy tagjai „megváltoztak egymástól távol töltött idejükben, de A Spice Girls jellegzetes hangzása ugyanaz marad, mint mindig volt. " Talia Kraines, a BBC Music számára írpozitív volt az értékelésében, mondván, hogy "ha a Spice Girls sok gyűlölőjének egyike voltál annak idején, akkor ez a CD nem fogja megváltoztatni a véleményed róluk. De ha felnőttél, és figyelted minden lépésüket, akkor ez egy szelet nosztalgia, amely csodával határos módon még ma is frissen hangzik ". Nick Levine, a Digital Spy weboldaláról megjegyezte, hogy "a csoport három albuma közül egyik sem volt töltőanyag nélküli, és kislemezeik a legjobb dalok voltak, így a Greatest Hits nagyon üdvözlendő kiegészítője a zenekar kánonjának".
Az NME vegyes véleményt adott az összeállításról, és kijelentette, hogy "ennek a kompozíciónak a felénél fogva hazugság, hogy a Spice Girls milyen drámaian elveszítette a cselekményt", miközben megjegyezte, hogy olyan dalok, mint a "Say You Will There" és a "Goodbye" "jó dalok" bármely korban ". A San Francisco Chronicle " s Aidin Vaziri elmondta:„Miután egy dús elfogyott a kapu finom pop takarmány, mint a »Wannabe« és a »Say ott leszel,« a dolgok menni rettenetesen rossz felénél a készlet. Minden hirtelen Ginger eltűnik, öntudatosság indul, és a lányok elkezdenek felzárkózni a Destiny's Child-hoz, olyan dalokat használva, amelyek úgy hangzanak, mint a zenekar leadása." San Antonio -i áramlatkritizálta szóló éneküket, és annak nevezte őket, hogy miért nem volt sikeres szólókarrierjük, és megjegyezte, hogy nem meglepő tehát, hogy a fűszerek a legjobban az anonim diszkókörnyezetben szólnak, "Stop" és "Spice Up Your Life". Criag Mathieson a The Age című újságból azt mondta: "Mivel a Forever kudarcba fulladt harmadik albumuk felszínes lefedettséget kap, az első két lemezükről szól", ugyanakkor hozzátette, hogy "a Wannabe bemutatkozó kislemezük továbbra is élénk javaslat", és "a rengeteg." A hüvelyfotók segítségével összehasonlíthatja a plasztikai műtét előtti és utáni megjelenéseket." Darcie Stevens az Austin Chronicle -bőladta az albumnak az öt csillag közül egyet, és azt mondta: "Tizenöt dal lány erő, ha nem kapsz eleget az első alkalommal".
Kereskedelmi teljesítmény - A csoport saját országában, az Egyesült Királyság, az album hiányzott az első helyet, a csúcs két szám a brit albumlista , megverte Leona Lewis " Spirit 300.000 példányban. A mai napig több mint 400 000 darabot adtak el az országban. Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban hiányzott az első számú hely, sikerült a csoport első számú albumává válnia Ausztráliában, és ott platina minősítést kapott (több mint 70 000 darabos szállítás esetén).
A fent említett okok miatt , annak ellenére, hogy több mint 600 000 példányt adtak el az Egyesült Államokban, a Victoria's Secret üzleteiben, az album alig került a Billboard 200 első 100 helyére, és a 93. helyen végzett. Máshol az album Írországban a 3. helyen végzett, a 15. hely Új -Zélandon, és Olaszországban a top 20 -ban, Svédországban és Németországban az első 50 -ben, Svájcban, Ausztriában és Hollandiában pedig a legjobb 75 helyen végzett. Az album a Billboard által közzétett európai top 100 album listán a 7. helyen végzett a top 10 -ben. 2012 augusztusában, a Spice Girls 2012 -es nyári olimpiai szereplése után Londonban az album újra bekerült a világ tíz legnagyobb, húsz és harminc legnagyobb slágerlistájának, köztük az Egyesült Királyságba, az Egyesült Államokba, Új-Zélandra és Ausztráliába.
2019 júniusában a Greatest Hits album dupla platina minősítést kapott 600 000 eladásért az Egyesült Királyságban. 2020 augusztusában az albumot az IFPI Dánia arany minősítéssel szerezte meg, 10.000 eladás után.

DISZKÓGRÁFIA

Cím Legjobb helyezések
UK SCO AUS FRA GER IRE NLD SWE EUR US
Headlines (Friendship Never Ends) 11 7 74 42 46 29 52 3 90
GREATEST HITS 2 6 1 11 50 3 73 53 7 93

DALLISTA

01: WANNABE (Album: Spice) - 2:53
02: SAY YOU'LL BE THERE (Album: Spice) - 3:55
03: 2 BECOME 1 (Single Version) (Album: Spice) - 4:01
04: MAMA (Album: Spice) - 3:42
05: WHO DO YOU THINK YOU ARE (Album: Spice) - 3:46
06: MOVE OVER (Album: SpiceWorld) - 2:46
07: SPICE UP YOUR LIFE (Album: SpiceWorld) - 2:53
08: TOO MUCH (Album: SpiceWorld) - 3:53
09: STOP (Album: SpiceWorld) - 3:24
10: VIVA FOREVER (Album: SpiceWorld) - 4:14
11: LET LOVE LEAD THE WAY (Album: Forever) - 4:16
12: HOLLER (Album: Forever) - 3:57
13: HEADLINES (FRIENDSHIP NEVER ENDS) (Spice Girls, Richard Stannard, Matt Rowe) - 3:31
14: VOODOO (Spice Girls, Richard Stannard, Matt Rowe) - 3:11
11: GOODBYE (Album: Forever) - 4:22

iTunes Store bonus tracks

16: WANNABE (Junior Vasquez Gomis dub) - 6:38
17: TELL ME WHY (Jonathan Peters edit) - 3:24
18: SAY YOU'LL BE THERE (Junior's X-Beats) - 6:57
19: GIRL POWER (video) - 5:26

TURNÉ

THE RETURN OF THE SPICE GIRLS (2007. December 2. - 2008. Február 26.) - Ez volt a Spice Girls brit lánycsoport harmadik koncert turnéja. Ez volt a csoport első turnéja karácsony óta 1999-ben a Spiceworld-ben, és első volt mind az öt taggal az 1998 májusi Spiceworld Tour óta. A 45 kiállításon (47-ből) a turné 581 066 jegyet adott el, jegypénztár bruttó 70,1 millió dollár volt, és további 100 millió dollárt keresett a kereskedelemből. Összességében a turné a nyolcadik legmagasabb bevételt hozó koncertturné volt. A londoni O2 Arénában megrendezett 17 éjszakás eladási stand az év legmagasabb bevétele volt, 33,8 millió dollárt vett igénybe és 256 647 közönséget vonzott, megnyerve a 2008-as Billboardot. Touring-díj a Top Boxscore-ért.
Háttér - 2007. június 28-án a Spice Girls sajtótájékoztatót tartott a londoni O2 Arénában, és hivatalosan bejelentette szándékát, hogy csoporttal egyesül, amelyről a média már régóta sejtett. A sajtótájékoztató során a csoport megfogalmazta terveit, hogy elindulnak egy világkoncert turnén, amelyet a csoport történelmének ünnepeként tekintenek, és utoljára kvintettként turnéznak. Kezdetben tizenegy dátumot jelentettek be és terjedtek ki Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában, Óceániában, Afrikában és Dél-Amerikában, és a rajongókat arról tájékoztatták, hogy a csoport weboldalán előzetesen regisztrálniuk kell a jegyekre. Szeptember 30-án a Los Angeles, Las Vegas, Vancouver és London koncertek sikeres jelentkezőit tájékoztatták arról, hogyan vásárolhatják meg jegyeiket e-mailben és szöveges riasztásokon keresztül érvényes jegyértékesítőktől. A kereslet olyan nagy volt, hogy sok dátum gyorsan elfogyott, és új dátumokat jelentettek be Londonban, miután az O2 Arénában az első randevú mindössze 38 másodperc alatt elfogyott. Végül tizenhat további londoni dátumot adtak hozzá, amelyek egy percen belül elfogyottak.

Adások és felvételek - A BBC Radio 2 2007. december 15-én és 16-án rögzítette a műsorokat. 2007. december 22-én és 31-én egy órás "kiemelt különlegesség" került adásba, amely a huszonkét előadott dal közül tizenegyet tartalmazott. A Spice Girls hivatalos weboldalán megerősítették, hogy nem lesz DVD kiadás. A kiadott hivatalos DVD hiánya negatívumot okozott. A rajongóktól a vezetőséghez intézett sok e-mail után hivatalosan is bejelentették, hogy egyáltalán nem készítettek hivatalos DVD-t. Melanie Brown azonban a honlapján megerősítette, hogy a turné felvételeit rögzítették, de a minőség gyenge volt, és úgy vélték, hogy helytelen kiadni egy DVD-t helyi terjesztés céljából. 2017-ben Melanie Chisholm egy YouTube-interjúban tisztázta, hogy bár több előadást vettek fel képernyők és promóciós célokból, DVD-t soha nem vettek fel a "rossz szervezés" miatt. Mivel a turné gyorsan elfogyott, lehetetlen volt üres helyeket biztosítani, helyet adni az operatőröknek és az extra világításnak, ami lehetetlenné tette a kiváló minőségű DVD filmezését.
2020 májusában Ivan "Flipz" Valez, aki egyike volt a táncosoknak, két, korábban nem látott videoképernyő-felvételt töltött fel New Yorkban és Philadelphiában.

SPICE UP YOUR LIFE
STOP
SAY YOU'LL BE THERE
HEADLINES (FRIENDSHIP NEVER ENDS)

THE LADY IS A VAMP
TOO MUCH
2 BECOME 1

WHO DO YOU THINK YOU ARE

LIKE A VIRGIN/SUPERMODEL (YOU BETTER WORK) (Victoria Beckham solo interlude)
ARE YOU GONNA GO MY WAY (Mel B solo)
MAYBE (Emma Bunton solo)

VIVA FOREVER
HOLLER

IT'S RAINING MEN (Geri Halliwell solo)
I TURN TO YOU (Melanie C solo)

LET LOVE LEAD THE WAY

MAMA
CELEBRATION/SHAKE YOUR BODY (DOWN TO THE GROUND)/THAT'S THE WAY (I LIKE IT)/WE ARE FAMILY
GOODBYE
IF U CAN'T DANCE

WANNABE
SPICE UP YOUR LIFE
 (Reprise)

 

Cikkek

Dalszövegek

2021.09.09

 

Kislemezek

2021.09.09