Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2000: Forever

Megjelenés: 2000. November 6.
Felvételek: 1998. Július, 1999. Augusztus - Szeptember - 2000. Április - Július
Műfaj: Pop, R&B
Hossz: 49:28
Kiadó: Virgin Records
Producerek: Rodney Jerkins - Jimmy Jam - Terry Lewis - Harvey Mason Jr. - Matt Rowe - Robert Smith - Richard Stannard - Uncle Freddie
Kronológia
Spiceworld
(1997)
Greatest Hits
(2007)
Kislemezek az albumról
01: Goodbye
Megjelenés: 1998. December 14.
02: Holler/Let Love Lead the Way
Megjelenés: 2000. Október 23.

Spice Girls angol lánycsoport harmadik és egyben utolsó stúdióalbuma, amelyet 2000. november 1 -jén adott ki a Virgin Records . Ez az egyetlen albumuk Geri Halliwell nélkül, aki később2007 -bencsatlakozott a Greatest Hits albumhoz. Annak ellenére, hogy nem sikerült megegyezniük a csoport két korábbi albumának kereskedelmi sikerével, a Forever a második helyen végzett az Egyesült Királyság albumlistáján, és Platina minősítést kapott. a brit fonográfiai ipar (BPI). Világszerte az album több mint négymillió példányban kelt el. A kettős A-oldalú " Holler " és a " Let Love Love the Way"", amely a brit Singles Chart első helyén csúcsosodott ki, az album népszerűsítésére jelent meg. A majdnem két évvel korábban megjelent " Goodbye "kislemez is felkerült az albumra.

Háttér - Az 1998 eleji Spiceworld turné során a csoport kezdeti projektbe kezdett, hogy dalokat írjon és rögzítsen egy esetleges harmadik albumhoz és egy élő albumhoz. Ennek az albumnak az eredeti koncepciója az volt, hogy bemutatják az önálló dalokat, duetteket és feldolgozó dalokat, amelyek mind az öt tagot tartalmazzák, annak érdekében, hogy népszerűsítsék azt az elképzelést, hogy a Spice Girls mind egyéniségek, de mégis egyesülhetnek. A lányok a dublini Windmill Lane Studios -ba mentek, Richard Stannard és Matt Rowe régi munkatársaival, hogy új albumon dolgozzanak, és mesterfelvételeket készítsenek egy élő albumhoz. Geri Halliwell hirtelen távozásával a projekt komoly fordulatot vett, a már elkészített dalok közül sokat selejteztek, és az élő albumot törölték.
A Spice Girls 1998 júliusában, a Spiceworld turné észak -amerikai szakaszán rögzítette karácsonyi kislemezüket, a " Goodbye " -t. A lányok ismét összeálltak Stannarddal és Rowe-val.
1999-ben felvették a My Strongest Suit-et az Aida című musical koncepcióalbumához . A "Goodbye" 1998. decemberi megjelenése és a Forever 2000. novemberi megjelenése között eltelt két év alatt a csoport, valamint a popzenei táj általában, drámaian megváltozott. Abban a reményben, hogy érettebb imázst alakít ki, a csoport összeállt egy amerikai produceri csapattal, hogy a Forever R&B hangzást biztosítson. A kezdeti felvételi munkamenetek azonban megőrizték korábbi műveik pophangját.

Az album címe a csoport hivatalos weboldalán lezajlott szavazáson derült ki, amelyben a rajongók megszavazták azt, ami szerintük a cím lesz. A Forever -t a felhasználók 30% -a választotta, míg 45% -uk a Third Time Around -ra és 25% -uk a Spice 2000 -re szavazott . Az album egy héttel a megjelenése előtt kiszivárgott a Napster -en.

Felvétel - Az album felvétele kezdetben 1999 közepén kezdődött, és az első lemezeket az Abbey Road Studiosban rögzítették Stannard és Rowe társaságában. A csoport augusztusban és szeptemberben folytatta munkáit a számokon, Eliot Kennedyvel a Steelworks Studiosban, Rodney Jerkinsszel és Jimmy Jamnel, illetve Terry Lewissel a Whitfield Street Studiosban. Ezen munkamenetek után az albumon végzett munka szünetel. Melanie Chisholm elkezdte népszerűsíteni első szólóalbumát Northern Star , októberében kiadott, és a csoport megkezdte a felkészülést a karácsonyra Spiceworldturné, amelyen a "Right Back At Ya", a "WOMAN" és a "Holler" számokat mutatták be. A turnét követően Chisholm folytatta az Northern Star népszerűsítését , a többi tag pedig saját szólóanyagának előkészítésén dolgozott. Az album felvétele csak 2000 áprilisában folytatódott, amikor további számokat rögzítettek Jerkins -szel, majd 2000. július 17 -én az utolsó felvételi ülés következett.
A Stannarddal és Rowe-val folytatott munkameneteket végül lemondták az albumról, és Kennedy egyetlen túlélő hozzájárulása az albumhoz a "Right Back at Ya" volt, amely egy újra felvett, remixelt, R&B formában szerepelt az albumon, amelyet Kennedy "bódítónak" mondott, unalmas, alsó fiókos R&B dal ". David Sinclair életrajzírónak adott interjújában Stannard csalódottságát fejezte ki a "WOMAN" kihagyása miatt: "Azt hittem, hogy ez a dal nagyon érdekes lírai szempontból, mert a lányoktól a nőkig halad, ami Matt és én úgy gondolta, itt az ideje, hogy tegyenek. Szükségük volt valamire, ami azt sugallja, hogy még mindig ugyanaz a baráti társaság, de egyre érettebbek. " Bunton elmagyarázta, hogy a dal nem került bele, mert "a hang [tovább] ment" a felvétel óta eltelt időben.

Kislemezek - Az 1998 decemberében kislemezként megjelent " Goodbye " tizenegyedik számként szerepelt az albumon. A "Goodbye" a brit Singles Chart első helyén és a Billboard Hot 100 -on a 11. helyen végzett .
" Holler " és " Let Love Love the Way " a Forever második kislemezeként szolgáltak . Kettős A-oldalú kislemezként jelent meg, és az Egyesült Királyság Singles Chart első helyén szerepelt, és a Spice Girls kilencedik első számú kislemeze lett az Egyesült Királyságban. Ezenkívül kilenc másik országban is a top 10 -ben érte el a csúcsot. Az Egyesült Államokban nem szerepelt a Billboard Hot 100 -on .
" Tell Me Why ", a "Weekend Love" és az "If you Wanna Have Some Fun" promóciós kislemezként jelentek meg 2000 novemberében. A "Tell Me Why" számos megrendelt remixet tartalmazott, amelyek közül csak egy került kereskedelmi forgalomba bónusz számként hét évvel később a Greatest Hits deluxe kiadásában. 2000 novemberében hivatalos promóciós videót tettek közzé az "If you Wanna Have Some Fun" című dalhoz.

Promóció - A Spice Girls előadta a "Holler" és a "Let Love Lead the Way" című műsorokat a 2000 -es MTV Europe Music Awards -on , a Top of the Pops -on , a National Lottery show -n és a CD: UK -n , valamint interjúkon jelentek meg a Live & Kicking és a TFI Friday című műsorokban.
Az album promóciója során a csoport feloszlott, hogy több helyet foglaljon el. Melanie Brown az Egyesült Királyságban és Japánban népszerűsítette a Forever és Hot szóló szólólemezét , míg Melanie Chisholm európai turnéjának közepén volt . Emma Bunton és Victoria Beckham népszerűsítették a Forever -t az Egyesült Államokban a Showbiz Today , a The Daily Show , az Entertainment Tonight és a VH1 Vogue Fashion Awards díjátadón. A Zoolander című filmben archivált felvételeket készítettek Bunton és Beckham megjelenéséről a VH1 Vogue Fashion Awards -on.
Melanie Brown utalt arra, hogy 2000 októberében lehetséges a Forever promóciós turnéja . Azt mondta: "Jövőre turnézunk, és minden dögös lesz." Azt is kijelentette, hogy a turné globális lesz, beleértve az amerikai dátumokat is. A turnét egyéni projektjeik miatt törölték.
A Spice Girls nem népszerűsítette a Forever -t annyira, mint korábbi albumait, és a promóciós kampányt 2000 decemberében leállították, mivel a csoport határozatlan időre szünetelt. A következő hónapban Emma Bunton hivatalosan kijelentette, hogy "úgy tűnik, hogy a lemez természetes véget ért. Szeretnék az egyéni projektekre koncentrálni, és most nincs idő egyetlen album kiadására. Minden egyedi projektünk ütemezett, és nem lenne idő semmilyen promócióra."

Kritika - A Forever vegyes kritikákat kapott a zenekritikusoktól. A Metacritic -nél , amely 100 -ból normalizált minősítést rendel a mainstream kiadványok kritikáihoz, az album átlagosan 45 pontot kapott , kilenc értékelés alapján. Stephen Thomas Erlewine, az AllMusic munkatársa azt írta, hogy a Forever oldalon a Spice Girls "megteszi a megfelelő lépéseket, és felbéreli Rodney Jerkins szupersztárproducert, hogy vezesse a legtöbb számot, és megpróbál érettnek tűnni, de mindez rekordot eredményez öntudatos és lapos ", befejezve:" Örökkéjátszik, mint a lányok rájöttek, hogy ez az utolsó album, és raktak csak annyi a célunk, hogy ízletes, de nem eléggé ahhoz, hogy étvágygerjesztő. „Michael Paoletta a Billboard adta az album pozitív felülvizsgálat, amely kimondja, hogy” just időszerű funk-ütemekkel és azokkal a jól kidolgozott dalokkal, amelyekből az első számú slágerek készülnek. "Andrew Lynch, a szórakoztató.hu oldalról úgy vélekedett:" A produkció olyan sima, mint valaha, de a régi lány hatalmas része Úgy tűnik, hogy a hatalom iránti lelkesedés elfogyott és elszállt - és ezzel együtt a szórakozás nagy része, amely korábban megváltotta alapvető ragaszkodását. Sajnálom, teljes szívű lábjegyzet egy igazán figyelemre méltó pop jelenséghez. "
James Hunter, a Rolling Stone vegyes áttekintésében azt fejezte ki, hogy "a Forever valószínűleg valahol a közepén reakciót vált ki - egy kivétellel ez csak rendben van". David Browne, az Entertainment Weekly munkatársa megjegyezte: "Minden műfaji klisé, a homogenizált harmóniáktól a finoman pengetett húros hangszeren át a férfi rapper közbeiktatásáig, biztonságosan a helyén van. A zene annyira ízléses, visszafogott és futószalagon jártas, hogy korai kislemezeket készít. mint a „ Say You Be There ”, úgy hangzik, mint a legnyersebb punk rock. ” A Sonic Net recenzió kijelentette: „Igen, ez az„ érett ”albumuk, az az egykor pezsgő kombináció, amelyre számítani lehet, hogy kellő horogra utaló indulatok izgatják a tinédzserkor előtti lányokat és a piszkos fiatalembereket egyaránt. -tartós pop relevancia. Ami itt balladákat és hatalmas adag R&B -lite -t ​​jelent. Mindez nagyon professzionálisan hangzik, bár csak egy kemény rajongó tagadhatja, hogy a virágzás határozottan a rózsán van."

Kereskedelmi teljesítmény - Az Egyesült Királyságban, a Forever -ben megjelent az ugyanazon a héten, mint a Westlife „s Coast to Coast album és a chart harc széles körben számolt be a média, ahol Westlife nyerte meg a csatát elérte számú a brit albumlista , így a Spice Girls-es szám kettő. A Forever összesen 10 hetet töltött a grafikonon. A brit fonográfiai ipar (BPI) 2000. november 17 -én platina minősítést kapott , 300 000 példányt meghaladó szállítmányt jelent. Az Egyesült Államokban az album mérsékelt sikert ért el; a Billboard 200 -on a 39. helyen végzett, alacsonyabb, mint a korábbi Spiceworld (1997) albumuk , amely a harmadik helyen végzett, és 2006 júliusáig 207 000 példányban kelt el.  A Forever négymillió példányban kelt el világszerte.
Ausztráliában a kilencedik helyen tetőzött, és ott arany minősítést kapott. Az album Ausztriában elérte a 10. helyet, és ott arany minősítést is kapott. Kanadában a hatodik helyen tetőzött, és ott dupla platina minősítést kapott, így a Forever legmagasabb minősítése . Az album Németországban is a hatodik helyen végzett, de ott arany minősítést kapott. Írországban elérte a csúcsot a 15. helyen. Az album elérte a 25. helyet az új -zélandi toplistákon, ahol arany minősítést kapott. Svájcban a 11. helyen érte el, és platina minősítést kapott.

DISZKÓGRÁFIA

Cím Legjobb helyezések
UK SCO AUS FRA GER IRE NLD SWE HUN US
Goodbye 1 1 3 2 17 1 5 2 2 11
Holler/Let Love Lead the Way 1 1 2 2 17 3 12 8
FOREVER 2 4 9 5 6 15 3 24 20 39

DALLISTA

01: HOLLER (Spice Girls, Rodney Jerkins, LaShawn Daniels, Fred Jerkins III) - 4:15
02: TELL ME WHY (Emma Bunton, Melanie Brown, Victoria Beckham, Rodney Jerkins, LaShawn Daniels, Fred Jerkins III, Mischke Butler) - 4:13
03: LET LOVE LEAD THE WAY (Spice Girls, Rodney Jerkins, LaShawn Daniels, Fred Jerkins III, Harvey Mason Jr.) - 4:57
04: RIGHT BACK AT YA (Spice Girls, Eliot Kennedy, Tim Lever) - 4:09
05: GET DOWN WITH ME (Emma Bunton, Melanie Brown, Victoria Beckham, Rodney Jerkins, LaShawn Daniels, Fred Jerkins III, Mischke Butler, Robert Smith) - 3:45
06: WASTING MY TIME (Melanie Chisholm, Emma Bunton, Melanie Brown, LaShawn Daniels, Fred Jerkins III) - 4:13
07: WEEKEND LOVE (Spice Girls,  Rodney Jerkins, LaShawn Daniels, Fred Jerkins III) - 4:04
08: TIME GOES BY (Emma Bunton, Melanie Brown, Victoria Beckham,  Rodney Jerkins, LaShawn Daniels, Fred Jerkins III, Mischke Butler) - 4:51
09: IF YOU WANNA HAVE SOME FUN (Spice Girls, James Harris III, Terry Lewis) - 5:25
10: OXYGEN (Spice Girls, James Harris III, Terry Lewis) - 4:55
11: GOODBYE
 (Spice Girls, Richard Stannard, Matt Rowe) - 4:35

B-Side dalok

CHRISTMAS WRAPPING - Kislemez: Goodbye (1998)
SISTER (ARE DOING IT FOR THEMSELVES) - Kislemez: Goodbye (1998)
WE ARE FAMILY - Kislemez: Goodbye (1998)

Törölve

WOMAN - 1999-ben rögzítették, és a Christmas in SpiceWorld turnén előadták, mivel az album R&B lett, így a dalt törölni kellett.
A DAY IN YOUR LIFE - című felvételt 1999. augusztus 16 -án, a harmadik albumsorozaton vették fel. A dal popballada, hangszerelése főleg akusztikus gitárból származik. A dal 2015. február 11 -én szivárgott ki, miután egy rajongó becsapta a producer Eliot Kennedyt, mondván, hogy ő a Spice Girls egyik tagja, és a számot egy válogatásalbumban kívánja kiadni, a Forever Pop Album korábban kiadatlan számaival együtt.

IF IT'S LOVING ON YOUR MIND
PAIN PROOF

TURNÉ

CHRISTMAS IN SPICEWORLD (1999. December 4-15) - Spice Girls brit lányegyüttes második koncertturnéja volt . A nyolc előadásból álló turné "egyéni projektek, házasságok, anyaság és a sajtóban való újabb szaglászás" nyomán indult a lányok találkozásaként.

Háttér - Egy kis szünet után, amikor a csoport tagjai szólókarrierjüket elindították, és a magánéletükre összpontosítottak, a média elkezdett spekulálni, hogy szakítani fognak. 1999 áprilisában azonban karácsonyi turnét hirdettek erre az évre. Victoria Beckham , becenevén Posh Spice, így nyilatkozott a turnéval kapcsolatban: "Alig várjuk. Volt egy kis időnk hazajönni, pihenni, egyedül megcsinálni, úgyhogy újra együtt leszünk."

SPICE UP YOUR LIFE
SOMETHING KINDA FUNNY
SAY YOU'LL BE THERE
RIGHT BACK AT YA
STEP TO ME
MAMA
TOO MUCH
W.O.M.A.N.
2 BECOME 1
STOP
HOLLER
WHO DO YOU THINK YOU ARE
NEVER GIVE UP ON THE GOOD TIMES
WANNABE
GOODBYE
VIVA FOREVER
MERRY XMAS EVERYBODY/I WISH IT COULD BE CHRISTMAS EVERYDAY
WANNABE
 (Reprise)

 

Cikkek

Dalszövegek

2021.09.09

 

Kislemezek

2021.09.09