Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reason

Chisholm 2001 novemberében kezdte el második albumának felvételét. Az Egyesült Államokba utazott, hogy felvegyen néhány dalt. Ez alatt az idő alatt felvette a "Independence Day" című filmet a Bend It Like Beckham filmzenéből, és a "Help Me Help You" című filmet írta Holly Valance-nak, a Footprints albumába. Chisholm, Anastacia amerikai énekesnővel együtt megjelent a 2002-es MTV Europe Music Awards-on, hogy átadja a "Legjobb dal" díját, amelyet a P! Nk kapott.
Chisholm második albumát 2003. március 10-re halasztották. A klinikai depresszióval való küzdelem miatt Chisholm is időt szakított. 2003. február 24-én jelent meg új albumának első kislemeze, a "Here It Comes Again", amely az Egyesült Királyságban elérte a 7. helyet, Spanyolországban és Írországban pedig a legjobb 20 közé jutott. 2003. március 10-én jelentette meg második stúdióalbumát, a Reason-t, amely az 5. helyen tetőzött, arany minősítést kapott az Egyesült Királyságban. A kiadó elküldte Chisholm-ot, hogy népszerűsítse az albumot, több zsebműsorral együtt. 2003. április 24-én elindult a Reason Tourra, és csak Európában utazott. A második kislemez, az "On the Horizon", 2003. június 2-án jelent meg. Az előző kislemez után a zenekritikusok. Azt jósolták, hogy ez a kislemez megváltja Chisholm sikerét, de a dal a 14. helyen tetőzött, és nem segítette az eladást.
A "Let's Love" című kislemezt kizárólag Japánban adták ki, és a Toyota Motor Corporation reklámfilmjéhez használták. Az album népszerűsítése mellett Chisholm részt vett a The Games című sportesemény-show-ban. 2003. szeptember 11-én, a Játékok felvétele közben Chisholm judo meccsen versenyzett Azra Akin török-holland színésznővel, amelynek eredményeként Chisholm megsérült a térde. Emiatt a "Yeh Yeh Yeh" dalt, amelyet 2003. szeptember 22-én a harmadik és utolsó kislemezként terveztek kiadni, vissza kellett tolni, mert nem tudta teljes mértékben népszerűsíteni egy sérüléssel teli, derűs dalt. Ezután a "Melt" -et úgy döntötték, hogy a "Yeh Yeh Yeh" mellett kettős A-oldalként indítják, mert kevés előadást tudott végezni. A dupla kislemez 2003. november 10-én jelent meg. A dal a 27. helyen tetőzött. Európa más országaiban a "Melt" nem jelent meg, csak a "Yeh Yeh Yeh" szólókiadványként. A "Melt / Yeh Yeh Yeh" megjelenése után Chisholm néhány extra dátummal egészítette ki a Reason Tour turnét, és az Avo Session Basel koncertjét a 3sat közvetítette.

 

Megjelenés: 2003. Március 10.
Felvételek: 2001. November - 2002. December
Műfaj: Pop, Rock
Hossz: 48:28
Kiadó: Virgin Records
Producerek: Marius De Vries, Peter-John Vettese, Gregg Alexander, Rick Nowels, Guy Chambers, Rhett Lawrence, Damian LeGassick

KISLEMEZEK AZ ALBUMRÓL

Here it Comes Again (2003)
2003. Február 24.
On the Horizon (2003)
2003. Június 2.
Let's Love (2003)
2003. Augusztus 6.
Melt (2003)
2003. November 10.
Yeh Yeh Yeh (2003)
2003. November 10.

Az angol énekes-dalszerző, Melanie C második albuma, amelyet a Virgin Records 2003. március 10-én adott ki. Ez a Northern Star nyomon követése volt, és az ötödik helyet érte el az Egyesült Királyság albumlistáján, az első héten 30 876 példányban kelt el. A Reason ugyan nem teljesített ugyanolyan jól, mint az Northern Star, de az Egyesült Királyságban arany minősítést szerzett, 101 889 példányban. Az album világszerte 500 000 példányban kelt el. Az album a Copy Control védelmi rendszerrel jelent meg egyes régiókban. Az album legtöbb véleménye vegyes volt.Háttér és felvétel - Az Northern Star sikere után Melanie C-t a Spice Girls egyetlen tagjának tekintették, aki stabil, sikeres előadói karriert alakított ki. 2003 végéig ő volt a Spice Girls egyetlen tagja, aki szerződést kötött a Virgin Records-szal, mivel a Spice Girls többi tagja elhagyta, vagy a Virgin egyedüli előadóként elhagyta őket.
Chisholm 2000 és 2001 nagy részét az egész világon turnézva töltötte a Northern Star promócióját, és 2001 végén azt tervezte, hogy belép a stúdióba, hogy elkezdje következő albumának felvételét. Ez idő alatt Chisholm számára nehéz dolgok bizonyultak, mivel 1999-ben depressziót diagnosztizáltak nála. Később kiderült, hogy a Spice Girls napjai alatt nehéz volt kezelnie a nyilvánosságot és a kemény munkát, és néhány napon ő is enni fog kevés és kimerülésig edzeni. 1999 végén Chisholm depressziója súlyosbodott, és napokat töltött az ágyban, képtelen volt megbirkózni mindennapi rutinjával. Miután depressziót diagnosztizáltak nála, 18 hónapra antidepresszánsokat írtak fel neki, emellett étkezési rendellenességgel és ellenséges médiareakcióval is foglalkozott, és különböző témákat kérdezett meg a súlyától a szexualitásáig.
A Reason 2001. novemberi felvételeinek korai szakaszában a Virgin Records vezetői aggódtak az album zenei stílusa miatt, mivel Chisholm debütáló albumának legnagyobb slágere egy R&B kislemez ("Never Be the Same Again") Dance kislemez volt. ("I Turn to You"), és Chisholm ragaszkodott hozzá, hogy továbbra is pop rock albumokat akarjon készíteni. A The Sun szerint egy lemezcég forrása kijelentette, hogy "Mel és Virgin egyaránt megállapodtak abban, hogy meg kell tartania azt a rockhangulatot, amely segített az 1999-es Northern Star című albumának ilyen jól teljesíteni. De ott ér véget a megállapodásuk". Chisholm már korábban kijelentette, hogy új producerekkel szeretne együtt dolgozni, megtartva ugyanakkor a debütáló albumán dolgozó producerek egy részét. Az album eredeti megjelenési dátumát 2002 októberére tűzték ki, de 2003 márciusáig késett, aminek eredményeként az újságokban számos cikk megkérdőjelezte lemezkiadó társaságával való kapcsolatát, és arról számoltak be, hogy nyomás nehezedik a fogyásra. Chisholm a webhelyén közzétett hivatalos nyilatkozatában kijelentette, hogy Virgin-hez "fantasztikus" a kapcsolata, a felvételi munkálatok jól folynak, és hogy nem volt kénytelen késleltetni az album megjelenését vagy lefogyni. Az album felvétele során összesen 40 dalt rögzítettek. 2002. november 12-én az album címe nyilvánosságra került hivatalos oldalán.
2003 januárjában Chisholm hivatalos nyomon követést nyújtott be a sajtónak, feltárva az album dallistáját, amely teljesen különbözött a végleges számlistától. Chisholm kijelentette, hogy örül annak, hogy az Northern Star néhány zeneszerzője és producere részt vett a Reason-ben, valamint újakkal dolgozott együtt, mint David Arnold, Tore Johansson és Peter Vettese. Eredetileg az album 11 számot tartalmazott a következő sorrendben:  "Here It Comes Again", "On the Horizon", "Reason", "Lose Myself in You", "Let's Love", "Home", "Soul Boy", "Do I", "Water", "Positively Somewhere" "Wonderland". "Melt" és "Yeh, Yeh, Yeh" az utolsó pillanatban kiegészült az album dallistájával, míg a "Wonderland" eltávolításra került és az "On the Horizon" DVD kislemez B-oldalán jelent meg. 2003. január 23-án újságírók egy csoportját meghívták az album meghallgatására és egy interjúra. A Virgin vezetői kijelentették, hogy remélik, hogy "ez lesz az a rekord, amely megroppantja az USA-t és riválisa lesz a világ Avril Lavignesének". Kiderült az is, hogy az albumnak hat változata volt, amelyek minden érintett lemezkiadó embernél megvoltak annak eldöntésére, melyik folyik a legjobban. A "Here It Comes Again", amely valójában az album egyik első felvett dala volt, első kislemezként szolgált.
Az albumhoz és az egyes borítókhoz Chishom és Virgin megbízta Sean Ellis-t hivatalos fotósként.
Miközben az albumon dolgozott, Chisholm felvette a "Independence Day" című dalt, a Bend It Like Beckham film filmzenéjéhez; a dal később bekerült a Reason japán kiadásába. Megírta a Holly Valance című "Help Me Help You" című dalt is, amely szerepelt Valance debütáló Footprints albumán.

Kiadás - A Reason 2003. március 10-én jelent meg. Az album megjelenése előtt Chisholm TV-műsorokban, köztük a CD: UK és V Graham Norton-ban szerepelt, miközben interjúkat adott olyan magazinoknak, mint a Times Magazine, az Attitude és a Marie Claire. Négy dalt játszott a HMV Londonban is. A készlet listáján szerepeltek a "Never Be the Same Again" és az "I Turn to You" korábbi első kislemezei, valamint a Reason első kislemeze, a "Here It Comes Again" és a "Positively Somewhere" album.  A promóció magában foglalta egy exkluzív webes közvetítést is 2003. február 24-én, négy dal előadásával, amelyek megegyeztek a HMV setlistjével, kivéve azt, hogy az "I Turn to You" helyébe a "Goin 'Down" lép. Az internetes közvetítés során Chisholm készített egy 30 perces interjút, ahol a világ minden tájáról származó rajongók kérdéseire válaszolt. Kijelentette, hogy az "On the Horizon", a "Positively Somewhere", "Reason" és a "Melt" kiadását kislemezként fontolgatja. Azt is kijelentette, hogy úgy döntött, hogy az utolsó pillanatban elhagyja a "Wonderland" -t az albumról, mert szerinte ez egy sötét dal volt, amely ellentmond az album pozitív hangulatának. Chisholm elindult a Reason turnéra, hogy népszerűsítse az albumot, 2003. április 24-én kezdődően, 25 európai előadással.
2003 szeptemberében Chisholm részt vett a Channel 4 csatornán sugárzott The Games című brit valóságsport-show-műsorban az album népszerűsítésében, ahol súlyosan megsérült. Sérülése megváltoztatta a harmadik kislemeznek kiválasztott dalt: a "Yeh Yeh Yeh" -et eredetileg tervezték, de sérülése után a "Melt" -et úgy döntötték, hogy a "Yeh Yeh Yeh" mellett kettős A-oldalként indítják, mert kevés előadást tudott végezni, és úgy gondolták, hogy a "Melt" mint ballada, minimális mozgást igényel, könnyebben népszerűsíthető. Sérülése megakadályozta, hogy teljesen népszerűsítse utolsó kislemezét és az albumot.

Diagram teljesítménye - Az ok az Egyesült Királyság albumlistájának 5. helyén debütált 2003. március 22-én. Az eladások a második héten csökkenni kezdtek, az album a 19. helyre esett, és még három hétig feltűnt a listán, mielőtt kiesett volna. A második kislemez "On the Horizon" kiadása 2003 júniusában növelte az album eladását, az album két hétre újra megjelent az Egyesült Királyság Albums Chart-ján a 81. és 99. számmal. Az utolsó kislemez, az "Melt" / "Yeh, Yeh, Yeh ", nem segítette az album újraszerzését a top 100-ban. Az Reason utoljára 2004. január 17-én lépett be a listába, nyolc hetes megjelenéssel. A gyenge eladások miatt a Virgin Records 2003 végén úgy döntött, hogy otthagyja Melanie C-t. A The Guardian-nak adott 2007-es interjúban Chisholm kijelentette, hogy "vegyes érzelmek" vannak a Reason gyenge eladásai utáni eleséssel kapcsolatban, de kijelentette, hogy tudta, hogy a Virgin Records "kezdi elveszteni a hitét bennem, ezért valóban megkönnyebbültem, hogy elmegyek".

Kritika - Az album vegyes kritikákat kapott. Az AllMusic az Évnek 2,5 csillagot adott az 5-ből, Stephen Thomas Erlewine kijelentette, hogy "[a dalok] színtelenek és jellemtelenek, úgy hangzanak, mintha a fő céljuk a poprádióba kerülés lenne", és hogy az album "igazi csalódás a jó, nagyon ígéretes Northern Star". A Guardian az öt csillagból a 2. okot adta, Alexis Petridis kijelentette, hogy az album "egy irányba áll, magabiztosan és hatékonyan hangzik, és az eredeti eredetiség utolsó cseppjeit kicsavarja Melanie C-ből". A The Guardian 2007-es interjújában Chisholm kijelentette, hogy szerinte a Reason dalai "erősebbek is lehettek volna.

DALLISTA

01: HERE IT COMES AGAIN (Melanie Chisholm - Marius De Vries - Robert Howard) - 4:17
02: REASON (Melanie Chisholm - Peter-John Vettese) - 4:20
03: LOSE MYSELF IN YOU (Melanie Chisholm - Matt Rowe - Stefan Skarbek) - 4:12
04: ON THE HORIZON (Melanie Chisholm - Gregg Alexander - Rick Nowels) - 3:36
05: POSITIVELY SOMEWHERE (Melanie Chisholm - Colin Campsie - Phil Thornalley) - 3:44
06: MELT (Melanie Chisholm - Guy Chambers) - 3:44
07: DO I (Melanie Chisholm - Dave Munday - Phil Thornalley) - 3:34
08: SOUL BOY (Edyta Górniak cover) (Paul Buchanan) - 4:27
09: WATER (Melanie Chisholm - Tore Johansson) - 3:37
10: HOME (Melanie Chisholm - David Arnold) - 4:38
11: LET'S LOVE (Melanie Chisholm - Dave Munday - Phil Thornalley) - 3:23
12: YEH YEH YEH (Melanie Chisholm - Rhett Lawrence) - 4:20

Japanese bonus tracks

13: INDEPENDENCE DAY (Melanie Chisholm - Eliot Kennedy) - 4:20
14: LOVE TO YOU (Melanie Chisholm - Gary Clark) - 4:36

B-Side

¤ LOVE TO YOU  - Kislemez: Here it Comes Again (2003)
¤ LIKE THAT  - Kislemez: Here it Comes Again (2003)
¤ LIVING WIHTOUT YOU  - Kislemez: Here it Comes Again (2003)
¤ I LOVE YOU WITHOUT TRYING - Kislemez: On the Horizon (2003)
¤ WONDERLAND - Kislemez: On the Horizon (2003)
¤ KNOCKED OUT - Kislemez: Melt/Yeh Yeh Yeh (2003)
¤ I WISH - Kislemez: Yeh Yeh Yeh (2003)

Törölve

¤ HELP ME HELP YOU - A dalt felénekelte, de végül oda adta Holly Valance-nek, aki a debütáló albumjára rakta.
¤ FULL OF FIRE - 2015-ben jelent meg az interneten

2003. Április 24. - 2003. December 17.
REASON TOUR

Melanie C angol énekes-dalszerző harmadik koncertje volt. A turné 2003. április 24-től december 17-ig tartott.
2003. május 9-én a Shepherd's Bush Empire koncertjét internetes közvetítéssel a MelanieC.net webhelyen közvetítették, és azóta feltöltötte a YouTube-csatornájára. 2003 novemberében az Avo Session Basel koncertjét a 3sat közvetítette

YEH YEH YEH
LET'S LOVE
HERE IT COMES AGAIN
WATER
LOSE MYSELF IN YOU
MELT
SOUL BOY
DO I
IF THAT WERE ME
NEVER BE THE SAME AGAIN
POSITIVELY SOMWEHERE
WHEN YOU'RE GONE
HOME
GOIN' DOWN
GO!
I WISH
ON THE HORIZON
SUDDENLY MONDAY
REASON
I TURN TO YOU

 

Cikkek

Dalszövegek

2021.04.01

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Reason

Kislemezek

2021.04.01

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Reason