Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reason


 • Megjelenés: 2003. Március 10.
 • Felvételek: 2001. November - 2002. Szeptember
 • Műfaj: Pop, Rock
 • Hossz: 48:28
 • Kiadó: Virgin Records
 • Producerek: Marius De Vries, Peter-John Vettese, Gregg Alexander, Rick Nowels, Guy Chambers, Rhett Lawrence, Damian LeGassick
Northern Star
(1999)
<> Beautiful Intentions
(2005)

Reason (magyarul: Ok) az angol énekes és a dalszerző Melanie C második szólóalbuma, amelyet a Virgin Records kiadott 2003. március 10-én. Egyesült Királyság Album diagramjában az ötödik számot ért el, amely első héten 30 876 példányt értékesített. Nem lett akkora siker, mint az előző album, Northern Star. Az album világszerte 500 000 példányban kelt el. Az album néhány régióban megjelent a Copy Control védelmi rendszerrel. Az album legtöbb véleménye vegyes volt.

Háttér és felvétel: A Northern Star hatalmas sikere után Melanie C-t a Spice Girls egyetlen tagjaként tartották számon, hogy képes legyen szóló énekesként sikeres karrierjét létrehozni. 2003-ban már csak ő volt szerződésben Virgin Records-sal, mivel a többi tagnak lejárt, vagy szerződést bontottak. Melanie C 2000-ben, és 2001-ben turnén volt, ezért csak 2001. végén tudott ismét stúdióba lenni, hogy felvegye az új albumját. Ez alatt az idő alatt a dolgok gyakran nehézkesnek bizonyultak, mivel Melanie-t 1999-ben depresszióval diagnosztizálták. Később találkozott azzal, hogy valóban nehéz volt kezelni az összes nyilvánosságot és a kemény munkát a Spice Girls napjai alatt. 1999 végén depressziója romlott és napokat töltött az ágyban, és nem tudott megbirkózni a napi rutinnal. A depresszió diagnosztizálása után 18 hónapig antidepresszánsokat írtak le az evészavarok kezelésével, és igazán ellenséges médiareakcióval kellett szembenéznie, megkérdőjelezve a különböző témákat a szexualitás, és a súlyát.
Az album, valamint a kislemezek borító képeket, Sean Ellis nevű fotós készítette. Végül 2003 januárban jelentette be hivatolas Melanie c a második albumját, amely egészen más volt, mint az, előző albumja. MelanieC elmondta, hogy örül annak, hogy a Northern Star zeneszerzőinek és producereinek az új albumon való részvételével, valamint új társakat, mint David Arnold, Tore Johansson és Peter Vettese. Eredetileg csak 11 számott tartalmazott volna, a következő sorrendben: Here It Comes Again, On The Horizon, Reason, Lose Myself In You, Let's Love, Home, Soul Boy, Do I, Water, Positively Somewhere és Wonderland. Melt és Yeh, Yeh, Yeh az utolsó pillanatban egészítették ki az album zeneszámlistáját, míg a Wonderlandet eltávolították és kiadták az On The Horizon kislemez B dalként.

Kiadás és promóció: Az albumot 2003. március 10-én adták ki, 2 héttel azután, hogy kiadták az első kislemez, Here it Comes Again-t. Az album megjelenését megelőzően Melanie C számos előadást mutatott a televíziós műsorokban, köztük CD: UK és Graham Norton Show, miközben interjúkat adott olyan magazinokról, mint a Times Magazine, Attitude és Marie Claire. HMV London-ban négy dalt énekelt, két dalt a első albumról, Never Be the Same Again, és I Turn To You, az új kislemezt, Here It Comes Again, valamint Positively Somewhere. A promóció 2003. február 24-én egy exkluzív webes műsorszórást is tartalmazott, amely négy zeneszámot teljesített, amelyek ugyanazok voltak a HMV készletlistájával, kivéve az I Turn To You-t, amelyet Goin 'Down váltotta fel. A webes közvetítés során Melanie C 30 perces interjút készített, ahol a világ minden tájáról származó rajongók kérdéseire válaszolt. Melanie elindította a harmadik turnét, az Reason Tour nevet, hogy népszerűsítse az albumot. A turné 2003. április 24-én kezdődött és Európában 25 előadást tartott. 2003 szeptemberében a Melanie C részt vett a The Games-ben, egy brit valóságos sportjátékon, amely a 4. csatornán futott, remélve, hogy növeli az album értékesítését, ahol sajnos megsérült. A sérülés miatt a harmadik kislemezt csúsztatni kellett, így az egy számos Yeh Yeh Yeh, lett az első és eddig egyetlen kétszámos kislemeze, a másik szám Melt lett, egy lassúbb dal, a videóban Melanie C lábát nem látható. A sérülése megakadályozta őt abban, hogy teljes mértékben népszerűsítse utolsó kislemezt és az albumot.

Diagram teljesítmény: A 2003. március 22-i dátummal az Egyesült Királyság Album-diagramja 5. számában debütált. Az értékesítés a második héten már 19. helyezést ért el, majd a harmadik héten már nem szerepelt a Top40-ben. A második The On Horizon című album kiadása 2003 júniusában egy kicsit megnövelte az album értékesítését, az album az Egyesült Királyság Album Chart-jén két hétig a 81-es és 99-es számok után jelenik meg. Az utolsó kislemez Melt/Yeh, Yeh, Yeh nagy reményekkel bocsátották ki, de egyáltalán nem segített az album értékesítésében. Az indok legutóbb 2004. január 17-én lépett be a diagramba, ami 8 hetes megjelenést ért el. A szegény értékesítés miatt Virgin 2003-ban úgy döntött, hogy szerződést bont Melanie C-vel, akivel 2006-ig lett volna szerződése. A 2007-es The Guardian interjújában Melanie C kijelentette, hogy „vegyes érzései” vannak a gyenge értékesítés miatt. Kijelentette, hogy tudta, hogy a Virgin "elkezdett elveszíteni a hitét, így valóban meglehetősen megkönnyebbültem, hogy menjek".

Reason Tour Ez volt MelanieC harmadik turnéja, egyetlen turné a második albumjával, a Reason-nel. 2003. Április 24. és Május 30. között, valamint Október 30 és December 17. között.

Törölt számok & Demók:

 • Help Me Help You - Ez a szám eredetileg szerepelt az albumon. De végül Soul Boy lett helyette. A dalt végül oda adta Holly Valance első albumjára, Footprints
 • Full of Fire - A dalból régen csak egy perc jelent meg. 2016. Február 19. jelent meg a teljes verzió.
 • Ghost
 • Love is Gonna Get Us
 • Never Getting Over You
 • No Wonder
 • Pure Love
 • Revolution
 • Sixty Seconds
 • So Long
 • Waiting no. 7
 • When We're Together

Dallista:

01 Here it Comes Again Írók: MelanieChisholm - Marius De Vries - Robert Howard
Producerek: Marius De Vries
4:17
02 Reason Írók: MelanieChisholm - Peter-John Vettese
Producerek: Peter-John Vettese
4:20
03 Lose Myself in You Írók: MelanieChisholm - Matt Rowe - Stefan Skarbek
Producerek: Damien LeGassick
4:12
04 On the Horizon Írók: MelanieChisholm - Gregg Alexander - Rick Nowels
Producerek: Gregg Alexander - Rick Nowels
3:36
05 Positively Somewhere Írók: MelanieChisholm - Colin Campsie - Phil Thornalley
Producerek: Damien LeGassick
3:44
06 Melt Írók: MelanieChisholm - Guy Chambers
Producerek: Guy Chambers - Rick Nowels
3:44
07 Do I Írók: MelanieChisholm - Dave Munday - Phil Thornalley
Producerek: Marius De Vries
3:34
08 Soul Boy Írók: Paul Buchanan
Producerek: Gary Clark
Eredeti előadó: Edyta Górniak (1997)
4:27
09 Water Írók: MelanieChisholm - Tore Johansson
Producerek: Patrick McCarthy - Tore Johansson
3:37
10 Home Írók: MelanieChisholm - David Arnold
Producerek: Damien LeGassick
4:38
11 Let's Love Írók: MelanieChisholm - Dave Munday - Phil Thornalley
Producerek: Phil Thornalley - Patrick McCarthy
3:23
12 Yeh Yeh Yeh Írók: MelanieChisholm - Rhett Lawrence
Producerek: Rhett Lawrence
4:20
Japán kiadás:
13 Independence Day Írók: MelanieChisholm - Eliot John Kennedy
Producerek: Eliot John Kennedy
4:20
14 Love to You Írók: MelanieChisholm - Gary Clark
Producerek: Gary Clark
Kislemez: Here it Comes Again (2003)
4:14
B-Side Dalok:
1 Living Without You Írók: MelanieChisholm - Julian Gallagher - Simon Hale - Richard Stannard
Producerek: Julian Gallagher - Richard Stannard
Kislemez: Here it Comes Again (2003)
4:06
2 Like That Írók: MelanieChisholm - Martin Slattery - Scott Shield
Producerek: Martin Slattery - Scott Shield
Kislemez: Here it Comes Again (2003)
3:09
3 Wonderland Írók: MelanieChisholm - Martin Slattery - Scott Shield
Producerek: Martin Slattery - Scott Shield
Kislemez: On the Horizon (2003)
6:17
4 I Love You Without Trying Írók: MelanieChisholm - Rick Nowels
Producerek: Rick Nowels
Kislemez: On the Horizon (2003)
4:10
5 Knocked Out Írók: MelanieChisholm - Tore Johansson - Solveig Sandness
Producerek: Tore Johansson
Kislemez: Melt/Yeh Yeh Yeh (2003)
3:50
6 I Wish Írók: Stevie Wonder
Eredeti Előadó: Stevie Wonder
Kislemez: Yeh Yeh Yeh (2003)
4:24

Kapcsolódó képKapcsolódó kép 

 

Menüpontok

Kislemezek

Cikkek: 3

Cikkek

Dalszövegek

2019.07.11

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Reason