Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GOIN' DOWN brit énekesnő, dalszerző, Melanie C dala. Chisholm, Julian Gallagher és Richard Stannard írta debütáló Northern Star (1999) szólóalbumához, a dalt Marius De Vries készítette, és vegyes fogadtatásban részesült a zenei kritikusok részéről. A dal Chisholm debütáló kislemezeként jelent meg 1999 harmadik negyedévében, és eljutott az első tízbe az Egyesült Királyságban, ahol szólómûvészként elsõ ötös slágere lett. Ausztráliában is elérte a legjobb harmincat.

UK Maxi CD 1
1. Goin' Down [Radio Version]
2. Ga Ga
3. Angel On My Shoulder

UK Maxi CD 2
1. Goin' Down [Radio Version]
2. Ga Ga
3. I Want You Back
4. Goin' Down [Video]

NORTHERN STAR brit énekes-dalszerző, Melanie C dala. Ez az azonos nevű debütáló szólóalbuma címadó dala, és 1999 telén második kislemezként jelent meg. Melanie C és Rick Nowels írták. A dalt Marius De Vries készítette, és a zenekritikusok pozitív fogadtatásban részesítették. A kislemez a negyedik helyet foglalja el az Egyesült Királyság Singles Chartján, ezzel a harmadik ötös kislemeze lett. Emellett Finnországban, Olaszországban és Svédországban eljutott a legjobb 20 közé. Az Egyesült Királyságban a kislemez több mint 200 000 példányban kelt el.

UK Maxi CD 1
1. Northern Star [Single Version]
2. Follow Me
3. Northern Star [Full Version]
4. Northern Star [Video]

UK Maxi CD 2
1. Northern Star [Single Version]
2. Something's Gonna Happen
3. Northern Star [Acoustic Version]

NEVER BE THE SAME AGAIN brit Spice Girls brit lánycsoport, Melanie C brit énekes-dalszerző dala, Lisa "Left Eye" Lopes amerikai rapper az amerikai TLC lánycsoportból. 2000. március 20-án jelent meg első kislemezének, az Northern Star (1999) harmadik kislemezeként. A dalt Melanie C, Rhett Lawrence producer, Paul F. Cruz és Lopes írta.

"Never Be the Same Again" bekerült az Egyesült Királyság Singles-listájának élére, és Moloko "The Time Is Now" -ját verte fel csúcsra, és ez volt Melanie C első egyéni kislemeze, amely az első helyet érte el. Az első héten 144 936 példányt adott el, és 2000-ben Nagy-Britannia tizennyolcadik legjobban eladott dala volt. A dal más piacokon is sikeres volt, hét országban a toplista élén állt és pozitív elismerést kapott. 2020 májusáig a dal több mint 465 000 példányban kelt el Nagy-Britanniában. A klipet Francis Lawrence rendezte. Mutatja, hogy Melanie C futurisztikus otthonban ébred és Lopes-szal tai chit gyakorol.

UK Maxi CD 1
1. Never Be The Same Again [Single Edit]
2. I Wonder What It Would Be Like
3. Never Be The Same Again [Lisa Lopes Remix]
4. Never Be The Same Again [Video]

UK Maxi CD 2
1. Never Be The Same Again
2. Closer [Live]
3. Goin' Down [Live]

I TURN TO YOU brit énekes-dalszerző, Melanie C dala. Ez debütált szólóalbuma, az Northern Star negyedik kislemezeként jelent meg. 2000. augusztus 7-én jelent meg az Egyesült Királyságban, és Melanie második nagy-britanniai kislemeze lett. Az első héten 120 000 példányt adott el, összesen 360 477 példányt adott el, ezzel 2000 huszonhetedik bestsellerévé vált az Egyesült Királyságban. Az "I Turn to You" az osztrák Singles, a Dán Singles, a Holland Top 40, a Svéd Singles és az Egyesült Államok Billboard Hot Dance Club Play listájának élén is szerepel. A főlemezt "Hex Hector Radio Mix" néven adták ki, amelyért Hex Hector elnyerte a 2001-es Grammyt az év remixereként.

Háttér és felvétel - A dal albumváltozatát 1999-ben vették fel. Melanie C, Rick Nowels és Billy Steinberg írták. A dalt az Northern Star album negyedik kislemezeként választották ki, a Never Be The Same Again első számú nagy sikere után. Melanie szerint a Virgin vezetőivel folytatott néhány megbeszélés után úgy döntöttek, hogy elkészítenek néhány remixet, hogy lássák, milyenek a hangjaik. Kijelentette, hogy "elrepült", amint meghallotta a Hex Hector remixet, ezért a Virgin vezetőivel együtt úgy döntöttek, hogy ezt kislemezként kell kiadni. Azt mondta, hogy "csak értelme van - az egész Ibiza dolog, ez egy nyári kiadás volt, nyilvánvaló, hogy a Hex Hector keverék sláger lesz".

Kritikus fogadtatás - A dal megjelenése óta kritikusan elismerték, mint az egyik legjobb szóló Spice Girl kislemezt. A Billboard első számú bejegyzésként szerepelt a "Lánycsoportos szóló dalok: A modern kor 10 legjobb egyedülállója" című cikkben. A Daily Record megjegyezte: "Táncorientált, ez a szám úgy tűnik, hogy feldobja a toplistákat. Ez egy kis változás a lányok hatalmáról a hatalmi popra." A Digital Fix "fantasztikusnak" tartotta a dalt. A Q magazin közölte: "Ma élvezzük az Ibiza Mel-t. A videót, a frizurát és a szégyentelen mozdulatokat egyenesen Madonna Ray Of Light emeljük. A címek folyamatos megismétlése néhány bogstandard techno-fun mellett, és hirtelen a Top Shop Motorhead pólója nincs sehol Amint a jövedelmező ibizai piacon uralkodni próbálnak, elég ártalmatlan, ha félelem árasztja el, mi lesz a következő lépése. " A csend elleni háború azt írta, hogy "a sűrű, sziporkázó "I Turn to You" felváltva emlékeztet a közelmúltbeli Roxette-re és a Seven the Hard Way korszak Pat Benatarjára.

Diagram teljesítménye -Az "I Turn to You" című dalával Melanie C dalszerzőként elért tizedik első egyesült királyságbeli kislemezét, és ezzel ő lett az első nő, aki kvintett, kvartett, duó részeként és szólóelőadóként az Egyesült Királyság toplistájára került. A "Holler" -nel, a Spice Girls utolsó egyesült királyságbeli elsőségével Melanie C lett az első női dalszerző, aki legalább 11 egyesült királyságbeli Egyesült Királyságot írt. Melanie C egyedül tartotta ezt a rekordot, amíg Madonna 2005-ben elérte a tizenegyedik helyet a "Hung Up" -val, majd elvesztette, amikor Madonna 2006-ban a "Sorry" -val a tizenkettedik első helyet szerezte meg.

UK Maxi CD 1
1. I Turn To You [Hex Hector Radio Mix]
2. I Turn To You [Stonebridge R&B Radio Mix]
3. Never Be The Same Again [Recorded Live At MTV]
4. I Turn To You [Video]

UK Maxi CD 2
1. I Turn To You [Damian LeGassick Radio Mix]
2. I Turn To You [Stonebridge Club Mix]
3. Be The One [Recorded Live At MTV]

IF THAT WERE ME Melanie C angol énekesnő dala, Rick Nowels társszerzője és producere debütáló stúdióalbumához, a Northern Star-hoz (1999). A dal szövege a hajléktalanság kérdésével foglalkozik.
Az album ötödik és utolsó kislemezeként választották meg, 2000 novemberében jelent meg. A dal az Egyesült Királyság Singles-listáján a tizennyolcadik helyen tetőzött, és egyedüli kislemezei közül az első nem jutott be az első ötbe. Értékesítéséből származó bevételt a Kandu Arts jótékonysági szervezet fordította.

Kritikus fogadtatás - A dal szövege különös kritikát jelentett a professzionális zenei bírálók részéről. Kurt B. Reighley a CMJ New Music Monthly című cikkében ezt írta: "Amikor olyan szövegeket énekel, mint "I couldn't live without my phone/ And you don't even have a home" (Nem tudnék élni a telefonom nélkül /És még otthona sincs) nehéz felidézni Chisholm varázsait." Az NME Andrew Wagstaff ajánlotta az embereket, hogy adakozzanak a Shelternek, és nevetségessé tette a dal szövegét: "Ha ezt követően mégis szeretné hallani Mel-trillelésünket - és ez nem vicc -"I couldn't live without my phone/ And you don't even have a home" nos, pokolba, csak emlékezz arra, hogy a jótékonykodás otthon kezdődik. Ne feledje tehát a szomszédokat, és viseljen fejhallgatót. "Alex Needham a The Guardian dalát" csavargó ódjának "minősítette. és azt javasolta, hogy a fent említett rímes páros erős versenyző legyen az eddigi legrosszabb dalszövegre. Caroline Sullivan, a The Guardian, a dalt Phil Collins kritikusan átpásztázott 1989-es "Another Day in Paradise" című kislemezéhez hasonlította, azzal érvelve, hogy mindkettő hasonló belátás hiányában foglalkozott a hajléktalansággal. A The Guardian 2014-ben a pop legrosszabb politikai dalai közé is választotta.

UK Maxi CD
1. If That Were Me
2. If That Were Me [Acoustic Version]
3. When You're Gone [Live With Bryan Adams]
4. If That Were Me [Video]

GA GA - Még az album, Northern Star előtt jelent meg, mint promóciós kislemezként. A dal szerepel Apafej című filmben és a Bűbájos boszorkák második évadjában is hallható. A dal sokkal rockosabb és agresszívabb volt mint amikor még Spice Girls-ben énekelt. A dal jó kritikát kapott.
SUDDENLY MONDAY - Megjelent promóciós kislemezként még 1999-ben pár héttel előbb mint a Goin' Down kislemez. A kislemez nagyon ritka.
FOLLOW ME - az angol énekes, dalszerző, Melanie C dala. Melanie Chisholm, Billy Steinberg és Bryan Adams írta, eredetileg Melanie C vette fel és bónuszként adta ki az Northern Star japán kiadásában. B-oldalként is megjelent az azonos nevű dal kislemezén.