Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Melanie C

High Heels (2019) - Nem szerepel az albumon Who I Am (2020) Blame it on Me (2020)
In and Out of Love (2020) Fearless (2020) Overload (2020)
Into You (2020) Into You (2020) Touch Me (2021)

2019. november 6-án Chisholm kiadta a "High Heels" kislemezt, amelyet Rae Morris és Benjamin "Fryars" Garrett írt, és a Sink the Pink húzóereje van. A kislemez promóciója során Chisholm a The Guardian-nak adott interjúban kijelentette, hogy új albumon dolgozott olyan művészekkel, mint Shura és Little Boots.

2020. március 19-én Chisholm kiadta nyolcadik albumának, a Melanie C-nek szóló kislemezét "Who I Am". A kislemez nem került be az Egyesült Királyság hivatalos 100-as toplistájára, de a 27. helyet érte el a hivatalos Singles Sales Top 100-on. Chisholm először a "Who I Am" -t élőben, 2020. április 21-én adta elő a The Late Late Show-ban James Cordennel, ahol a COVID-19 járvány miatt élőben közvetítette előadását otthonából. Arra a kérdésre, hogy hogyan birkózik meg a lezárási korlátozásokkal, így válaszolt: "Elfoglalt vagyok. Megpróbálom távolról elkészíteni az albumomat. Próbáltam kapcsolatban maradni a rajongókkal: rengeteg élő Q & A és streaming." 2020. május 13-án Chisholm a WaterAid támogatása céljából a" fürdőszoba "koncert részeként a" Who I Am "-et énekelte karrierje többi kislemeze mellett. 2020. május 27-én Chisholm kiadta a "Blame It on Me" -t. Az "In and Out of Love" az album harmadik kislemezeként jelent meg 2020. július 29-én. 2020. augusztus 3-án Chisholm a BBC Music-nak azt mondta: "Nyilvánvalóan pop-dance lemezt készítek, és érett művész vagyok, ezért el kell fogadnom, hogy egyes rádióállomások már nem játszanak velem. Ez valami De azt akarom, hogy az emberek élvezzék ezt az albumot, szeretném, ha az emberek táncolnának rá, azt szeretném, ha az emberek felhatalmazódnának rá. És amikor a koronavírus megtette egyet, el akarok jutni oda és élőben előadni." Chisholm 2020. szeptember 16-án mutatta be az album negyedik kislemezének "Fearless" című videóját, amely Nadia Rose brit rapperrel közösen készült. "Nadia-val való találkozás kismet volt. Láttam Kathy Burke nőkről készült dokumentumfilm-sorozatában, és beleszerettem a hozzáállásába. Női művészként rettenthetetlenek kell lennünk. Szeretem ezt a lányt." Melanie C megjelent 2020. október 2. kritikus sikerig. Az album a 8. helyen került az Egyesült Királyság albumlistájára, amely a Reason óta 2003-ban az első legjobb 10 lemeze.
2020. november 13-án Chisholm szerepelt a "Stop Crying Your Heart Out" című műsorban a BBC Radio 2 Allstars's Children in Need jótékonysági kislemezének részeként. Chisholm vendégszerepelt Celeste brit énekes-dalszerző 2021-ben bemutatott "Love is Back" című videoklipjében is. Chisholm kapott „Celebrity Ally” díjat a 2021 British LMBT Awards tartott augusztusában Londonban.
2021. szeptember 3 -án Chisholm kiadta Melanie C albumának deluxe változatát az összes digitális és streaming szolgáltatásban. Chisholm bemutatott egy videót a „ Touch Me ” címlapjának borítójához az új kiadás kíséretében. Ugyanebben a hónapban Chisholm -ot a Dancing with the Stars című amerikai sorozat 30. évadjának versenyzőjeként jelentették be. 
Chisholm 2021. október 18-án kiesett, ezzel a sorozat ötödik sztárja lett, akit leszavaztak, így a tizenegyedik helyen végzett. 2021. október 26-án Chisholm előadta a „ 2 Become 1 ” című duettjét Chris Martinnal, Coldplay az Audacy 8. éves "We Can Survive" koncertjére , amelyet a Los Angeles-i Hollywood Bowlban tartottak.

MELANIE C

Megjelenés: 2020. Október 2.
Felvételek: 2019-20
Műfaj: Electro, pop
Hossz: 35:03
Kiadó: Red Girl Media
Producerek: Billen Ted, Fryars, Future Cut, Alex Metric, Paul O'Duffy, One Bit, George Reid, Biff Stannard, Ten Ven

Előző: Version of Me (2016)

KISLEMEZEK AZ ALBUMRÓL
01: Who I Am
Megjelenés: 2020. Március 13.

02: Blame it on Me
Megjelenés: 2020. Május 27.
03: In and Out of Love
Megjelenés: 2020. Július 29.
04: Fearless
Megjelenés: 2020. Szeptember 16.
05: Into You
Megjelenés: 2020. December 1.
06: Touch Me
Megjelenés: 2021. Szeptember 3.

Az angol énekesnő nyolcadik stúdióalbuma. A Red Girl Media kiadta 2020. október 2-án. Az albumot a "Who I Am", a "Blame It on Me", a "In and Out of Love" és a "Fearless" kislemezek előzték meg, utóbbiban Nadia Rose rapper szerepel. 2021. szeptember 3 -án a Chisholm kiadta a Melanie C digitális deluxe verzióját minden digitális és streaming szolgáltatásban.

Háttér - Chisholm 2019-ben kezdte el rögzíteni az albumot, miután inspirálta a Spice Girls és a Spice World - 2019 Tour turnéjukat az év után "igazi ünnepnek érezte". Elmondta, hogy a tapasztalatok "valóban inspirálóak voltak ehhez az albumhoz", ahogy "visszatükrözte" a színpadon töltött ideje alatt. Chisholm a Sink the Pink nevű kollektívával összefogva kiadta a „Magassarkú” kislemezt, és elindult az LGBTQ Pride események világkörüli turnéjára. Noha a kislemez nem szerepel a Melanie C-n, új hangzást indított az énekesnő számára, és korábbi alternatív popfelvételei helyett új táncalapú útvonalra lépett. Chisholm az album inspirációját részletezte: "Ez a dal bekerült a Spice show-kba, ahol ideges voltam, hogy újra sportos vagyok. De ezeket a dalokat próbákban elénekelve rájöttem, hogy itt vagyok, ő bennem van. Ez arra késztetett, hogy elmélkedjek életemet, és tájékoztassam ezt az albumot. Olyan albumot szerettem volna készíteni, amely ezt valóban elismerte. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy mindent magáévá tegyek, Sporty, Melanie, anya, barátnő, takarító, szakács, terapeuta. És azt szerettem volna, ha ez felhatalmazza és szórakoztató [...] Ez az [album] azért más, mert hatalmas új változásaim vannak a színfalak mögött, új menedzsmentem van. Nem sokan élték túl a hullámot. Fontos új A&R, és rengeteg új előadóval, dalszerzővel és producerrel ismertek meg , ez valóban egy új fejezetnek tűnik."
2020. augusztus 3-án Chisholm a BBC Music-nak azt mondta: "Nyilvánvalóan pop-dance lemezt készítek, és érett művész vagyok, ezért el kell fogadnom, hogy egyes rádióállomások már nem játszanak velem. De azt akarom, hogy az emberek élvezzék ezt az albumot, szeretném, ha az emberek táncolnának rá, azt szeretném, ha az emberek felhatalmazódnának rá. És amikor a koronavírus megtette egyet, el akarok jutni oda és élőben előadni." A Vogue-nal beszélgetve Chisholm az album hangzásáról és saját önbizalmáról beszélt, kijelentve: "Azt hiszem, ennek egy része az életkorral jár. Életem ezen a pontján lenni és anya lenni mindezek olyan apró lépések, amelyek segítsen bizalmad megteremtésében. A Spice Girls turné rendkívül nagy hatással volt erre a lemezre, és ezen túl egy világpride turnét is csináltam; San Paolóban kezdtük és Ausztráliában végeztünk. [...] Sokat töltöttem fiatalságomban úgy éreztem, hogy nem vagyok elég, vagy nem vagyok méltó, vagy bűntudatom fűződik a lányokkal elért sikereimhez. De mindezek a tapasztalatok Tisztelettel értékelem először."

Élő előadások és turné - 2020. október 1-jén Chisholm egy virtuális eseményt hajtott végre, a Color & Light-ot. Az esemény során előadta az album dalait, valamint megtekintette az élő show-ját. Másnap megjelent a BBC Radio 2-ben, ahol előadta a "In and Out of Love" -t, valamint a Spice Girls "Too Much" -ját. Chisholm egy turnéra is készül, hogy támogassa az albumot. A húsz dátumú turnét a tervek szerint 2021. április 28-án kezdik és 2021. május 25-én fejezik be, és Európa-szerte és az Egyesült Királyság városaiba látogatnak el.

Kislemezek - 2020. március 19-én Chisholm kiadta az album első kislemezét, a "Who I Am" -et, amelynek során reflektorfényben fedezte fel önmaga iránti együttérzését. A klipet Sylvie Weber rendezte. Chisholm a kislemez inspirációjáról azt mondta: "Egészen nyíltan beszéltem olyan mentális egészségi problémákról, amelyekkel szenvedtem. Évek óta depresszióm volt, és fiatalabb koromban étkezési rendellenességek szenvedtek. Tehát azt hiszem végül megengeded magadnak, hogy büszke legyél néhány nehézségre, amelyeket túlléptél, majd megtalálhatod azt a helyet, ahol kicsit jobban szeretheted magad." Melanie a The Late Late Show-ban adta elő a dalt James Cordennel és felvett egy második videoklipet, amelyen a világjárvány idején otthon látható. A "Who I Am" nem került be az Egyesült Királyság hivatalos 100-as toplistájára, de a megjelenés második hetében debütált és a 27. helyen végzett a hivatalos Singles Sales toplistán. A fizikai 2CD deluxe bónusz szám, Joe Goddard remix 2020. április 1-én jelent meg.
Az album második kislemeze, a "Blame It on Me" két hónappal később, 2020. május 27-én jelent meg, amelynek témája a "toxicitás hívása egy párkapcsolatban". A videoklipet Sylvie Weber rendezte. 16] Miközben népszerűsítette a Sunday Brunch című kislemezt, Chisholm kijelentette: "Mivel ideges voltam, hogy újra Sporty Spice válhatok, de gyorsan rájöttem, hogy nem én válok, hanem én vagyok. Ez egy hatalmas része annak, aki vagyok. Akkor kezdtem el hogy mindent magáévá tegyek magamból. Ez az album valóban felhatalmazást jelent, és köszönetet kell mondanom a Spice Girls-nek, hogy így éreztem magam és mindent, amit elértünk. "Blame It on Me" nem került be az Egyesült Királyság hivatalos 100-as listájára, de debütált és elérte a 66. helyet a Singles hivatalos hivatalos toplistájának 100. helyén.
Az album bejelentésével és előrendelésével 2020. július 29-én Chisholm kiadta az album harmadik kislemezét, a "In and Out of Love" -t, és a BBC Radio 2 The Zoe Ball Breakfast Show című műsorának premierjét adta. ugyanazon a napon. A koreográfia-nehéz klipet Graham Cruz rendezte, és a társadalmilag távolságtartóan forgatták az Alexandra Palotában. A videóban Chisholm háttértáncosai szerepelnek a Spice World 2019 turnéján. Chisholm a kislemez megjelenése előtt azt mondta: "Olyan zseniális egy tiszta pop, vidám, pozitív szórakoztató dallamot kiadni. Azt hiszem, pontosan erre van szüksége a világnak!" "In and Out of Love" nem lépett be A hivatalos brit top 100-as lista, de az album megjelenése után egy héttel debütált és a hivatalos Singles Downloads toplistán a 97. helyen végzett.
A "Fearless" az album negyedik kislemezeként jelent meg 2020. szeptember 16-án.
Az "Into You" az album ötödik kislemezeként jelent meg 2020. december 1-jén. A videót Graham Cruz rendezésében 2021 január 7-én tették közzé.
Három nappal az album megjelenése előtt az "Overload" promóciós kislemezként jelent meg. A "Overload" szöveges videó 2020. november 5-én jelent meg. November 20-án Chisholm kiadott remixeket Karim Naas "Overload" -jához.

Kritikus fogadtatás - Melanie C általában kedvező kritikákat kapott a zenekritikusoktól. A Metacriticnél, amely 100-ból normalizált minősítést rendel a szakmai kritikusok véleményeihez, az album nyolc értékelés alapján 76 súlyozott átlagot kapott.  Az Év Albuma tíz kritikát gyűjtött össze, és átlagosan 73-at számolt a 100-ból. Összesítő AnyDecentMusic? a kritikus konszenzus értékelése alapján az album tízből 6,9-et adott.
Quentin Harrison (Albumism) az albumot egyedülállónak nevezte, dicsérve alkotójának személyes szabadságérzetét, amely elegendő a dalállományától - ez teszi a hosszú játékost egyedülálló munkává növekvő katalógusában. Neil Z. Yeung, az AllMusic munkatársa az albumnak négy és fél az ötösből minősítést adott, és "deklaratív" albumnak nevezte. Hozzátették: "Csoda, hogy mennyi időbe telt, mire egy ilyen gátlástalan poplemezt készített, és érzelmi belátásának hozzáadásával a katalógusa is jobb neki." David Smyth, az Evening Standard adta az album négy az ötből értékelés, "frissnek és energikusnak" nevezve, és dicséretet mondott Chisholm "kortárs elektronikus stílusainak használatáról, anélkül, hogy úgy hangzott volna, mintha túlságosan is megpróbálna új jelentőséget elérni". Smyth tovább dicsérte Chisholmot, amiért "magabiztosnak és felhatalmazottnak" hangzott. A Metro pozitív kritikájában Caroline Sullivan lelkesen nyilatkozott az albumról, és kijelentette: "Ha ez valamilyen szempontból az énekesnő legerősebb lemeze, akkor azért van, mert megtalálta az édeset. pop-rock kényelmi zónája és a kemény klubhangok között."
A pozitív kritikák folytatásaként Ross Horton, a MusicOMH munkatársa zárta beszámolóját, kijelentve: "A Melanie C (az album) tele van nagyszerű pillanatokkal, amelyek együtt alkotják az egyik legerősebb albumot, amelyet 1996 óta Melanie C (a személy) adott ki." Laura Snapes a The Observer-től bókot adott Chisholmnak, kijelentve: "Melanie C olyan felnőtteket tisztel meg - és önmagát - mint felnőtteket, akik méltók arra, hogy meghallják magukat a létfontosságú popban." / disco-infúziós poplemez, amely azt csinálja, amit a jó pop csinál a legjobban: ünnepelje gyengeségeinket, ismerje el hegünket és táncolja le a fájdalom egy részét."
Vegyes áttekintésben a The Arts Desk brit újságírói weboldal ötből hármat adott az albumra. Joe Muggs szerkesztő befejezte: "Sok minden tetszik itt, de néhány kanál kevesebb cukor, és ez lényegesen nagyobb eredmény lehetett." Clash megjegyezte, hogy Chisholm képes dalokat készíteni dalokkal ", amelyek az ellenálló képesség és a sérülékenységek, "miközben megjegyezzük, hogy mi is" egy még jobb lemezt néznénk meg, ha ez lehetővé tenné a számára gyakran el nem ismert állkapocs-padlói vokálhoz szükséges teret. " Helen Brown, a The Independent szintén kevertet adott az albumnak A recenzió azt írta, hogy ez Chisholm "eddigi legjobb szólólemeze" volt, miközben arra hivatkozott, hogy hiányzik az "egyedülálló megasztár eredetisége és szuperteljesítménye". Rhian Daly, az NME szerkesztője recenziójukban azt írta, hogy az album "alkotójaként szolgál". évtizedek legjobb műve ", de" itt-ott kiesik ". Simon K., a Sputnikmusic vegyes kritikát adott az albumról," jó ol "szórakozásnak nevezve az albumot, miközben Chisholm azon képességére hivatkozott, hogy egy kicsit túlságosan elkapja magát a zenei aktusok, például Dua Lipa és Justin Bieber kortárs lendülete.

Kereskedelmi teljesítmény - Melanie C a nyolcadik helyen debütált az Egyesült Királyság albumlistáján, 7265 kombinált egység árusításával a Chisholm Reason (2003) óta a legmagasabb listás albumává vált. Az album az ausztrál ARIA albumlistán is megjelent, ő volt az első a Reason óta.

DALLISTA

01: WHO I AM (Melanie Chisholm - Ash Howes - Biff Stannard - Bryn Christopher) - 3:32
02: BLAME IT ON ME (Melanie Chisholm - Niamh Murphy - Samuel Brennan - Tom Hollings) - 3:08
03: GOOD ENOUGH (Melanie Chisholm - Aleksandra Denton - Darren Emilio Lewis - Iyiola Babatunde Babalola) - 3:36
04: ESCAPE (Melanie Chisholm - Darren Emilio Lewis - Iyiola Babatunde Babalola - Poppy Bascombe) - 3:10
05: OVERLOAD (Melanie Chisholm - George Reid - Jonny Lattimer) - 3:18
06: FEARLESS (featuring Nadia Rose) (Melanie Chisholm - Nadia Rose - Paul O'Duffy) - 4:07
07: HERE I AM (Melanie Chisholm - Poppy Bascombe - Tom Neville) - 3:28
08: NOWHERE TO RUN (Melanie Chisholm - Ash Howes - Biff Stannard) - 3:34
09: IN AND OUT OF LOVE (Melanie Chisholm - Biff Stannard - Jonathan Howard - Joseph Murphy) - 3:14
10: END OF EVERYTHING (Melanie Chisholm - Sacha Skarbek) - 3:56

Physical disc two

01: SELF LOVE (Melanie Chisholm - Tom Neville - Poppy Bascombe) - 3:36
02: INTO YOU (Melanie Chisholm - Niamh Murphy - Samuel Brennan - Tom Hollings) - 2:42
03: TOUCH ME (Cassandra Fox - Rui da Silva) - 4:02

04: WHO I AM (Joe Goddard remix) - 6:25
05: BLAME IT ON ME (PBH & Jack remix) - 3:37
06: HIGH HEELS (featuring Sink the Pink, Moto Blanco remix) (Melanie Chisholm - Benjamin Garrett - Rae Morris) - 3:48

Digital deluxe disc two

01: WHO I AM (acoustic) - 3:18
02: BLAME IT ON ME (acoustic) - 3:11
03: IN AND OUT OF LOVE (acoustic) - 3:16
04: INTO YOU (acoustic) - 3:10
05: I TURN TO YOU (acoustic) - 4:16
06: NEVER BE THE SAME AGAIN (acoustic) - 3:25
07: TOO MUCH (acoustic) - 3:44

DISZKÓGRÁFIA

Cím Legjobb helyezések Eladás
UK UK
Indie
SCO GER AUS BRA CHILE IRE
Indie
SPA UK
Download
High Heels 27 55 1 1 2 90 $ 6,772
Who I Am 6 6 19 1 2 27 $ 8,019
Blame it on Me 13 1 1 1 $ 7,918
In and Out of Love $ 4,747
Fearless 76 $ 1,283
MELANIE C 8 1 9 27 37 6 $ 10,000
Into You
Touch Me

2022. Február 12-16.
MELANIE C TOUR

2020. október 1-jén Chisholm egy virtuális eseményt hajtott végre, a Color & Light-ot. Az esemény során előadta az album dalait, valamint megtekintette az élő műsorát. Másnap megjelent a BBC Radio 2-ben, ahol előadta a "In and Out of Love" -t, valamint a Spice Girls "Too Much" -ját. Chisholm egy turnéra is készül, hogy támogassa az albumot. A huszonnapos turné a tervek szerint 2021. április 28-án kezdődik és 2021. május 25-én zárul, és Európa és az Egyesült Királyság városaiba látogat, de a vírus miatt 2022. Január 21-én kezdődik,  és február 16-án ér véget

 

Cikkek

Dalszövegek

2021.04.03

 

Kislemezek

2021.04.03