Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Melanie C

  • Megjelenés: 2020. Október 2.
  • Felvételek: 2019-2020
  • Műfaj: Electro, pop
  • Hossz: 35:03
  • Kiadó: Red Girl Media
  • Producerek: Billen Ted, Fryars, Future Cut, Alex Metric, Paul O'Duffy, One Bit, George Reid, Biff Stannard, Ten Ven
  • Előző Album: Version of Me (2016)
  • Kislemezek az albumról: Who I Am - Blame It on Me - In and Out of Love - Fearless - Into You

MELANIE C az angol énekesnő közelgő nyolcadik stúdióalbuma. A Red Girl Media kiadta 2020. október 2-án. Az albumot a "Who I Am", a "Blame It on Me", a "In and Out of Love" és a "Fearless" kislemezek előzték meg, utóbbiban Nadia Rose rapper szerepel.

Háttér Chisholm 2019-ben kezdte el rögzíteni az albumot, miután inspirálta a Spice Girls és Spice World - 2019 turnéjukon való találkozása után az év után "igazi ünnepnek érezte magát". Elmondta, hogy a tapasztalatok "valóban inspirálóak voltak ehhez az albumhoz", ahogy "visszatükrözte" a színpadon töltött ideje alatt. Chisholm a Sink the Pink nevű kollektívával összefogva kiadta a „High Heels” kislemezt, és elindult az LGBTQ Pride eseményeinek világkörüli turnéjára. Noha a kislemez nem szerepel a Melanie C, új hangzást indított az énekesnő számára, a korábbi alternatív popfelvételei helyett új táncalapú útvonalra lépett. Chisholm az album inspirációját részletezte: "Ez a dal bekerült a Spice show-kba, ahol ideges voltam, hogy újra sportos vagyok. De ezeket a dalokat próbákban elénekelve rájöttem, hogy itt vagyok, ő bennem van. Ez arra késztetett, hogy elmélkedjek életemet, és tájékoztassam ezt az albumot. Olyan albumot szerettem volna készíteni, amely ezt valóban elismerte. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy mindent magáévá tegyek, Sporty, Melanie, anya, barátnő, takarító, szakács, terapeuta. És azt szerettem volna, ha ez felhatalmazza és szórakoztató [...] Ez az [album] azért más, mert hatalmas új változásaim vannak a színfalak mögött, új menedzsmentem van. Nem sok ember élte túl a hullámot. Fontos új A&R, és rengeteg új előadóval, dalszerzővel és producerrel ismertek meg , ez valóban egy új fejezetnek tűnik."
2020. augusztus 3-án Chisholm a BBC Music-nak azt mondta: "Nyilvánvaló, hogy pop-dance lemezt készítek, és érett művész vagyok, ezért el kell fogadnom, hogy egyes rádióállomások már nem játszanak engem. Ez valami De azt akarom, hogy az emberek élvezzék ezt az albumot, azt szeretném, ha az emberek táncolnának rá, azt szeretném, ha az emberek felhatalmazódnának rá. És amikor a koronavírus megtette, szeretnék kijutni és élőben előadni." A Vogue-nal beszélgetve Chisholm az album hangzásáról és saját önbizalmáról beszélt, kijelentve: "Azt hiszem, ennek egy része az életkorral jár. Életem ezen a pontján lenni és anya lenni mindezek olyan apró lépések, amelyek segítsen bizalmad megteremtésében. A tavalyi Spice Girls turné rendkívül nagy hatással volt erre a lemezre, ezen túl pedig világpride turnét is csináltam; San Paolo-ban kezdtük, és Ausztráliában végeztünk. [...] Sokat töltöttem ifjúkoromban úgy éreztem, hogy nem vagyok elég, vagy nem vagyok méltó, vagy bűntudatom fűződik a lányokkal elért sikereimhez. De mindezek a tapasztalatok Tisztelettel értékelem először. "

Élő előadások és turné 2020. október 1-jén Chisholm egy virtuális eseményt hajtott végre, a Color & Light-ot. Az esemény során előadta az album dalait, valamint megtekintette az élő show-ját. Másnap megjelent a BBC Radio 2-ben, ahol előadta a "In and Out of Love" -t, valamint a Spice Girls "Too Much" -ját. Chisholm egy turnéra is készül, hogy támogassa az albumot. A húsz dátumú turnét a tervek szerint 2021. április 28-án kezdik és 2021. május 25-én fejezik be, és Európa-szerte és az Egyesült Királyság városaiba látogatnak el.

Kislemezek 2020. március 19-én Chisholm kiadta az album első kislemezét, a "Who I Am" -et, amelynek során reflektorfényben fedezte fel önmaga iránti együttérzését. A klipet Sylvie Weber rendezte. Chisholm a kislemez inspirációjáról azt mondta: "Egészen nyíltan beszéltem olyan mentális egészségi problémákról, amelyekkel szenvedtem. Évek óta depresszióm volt, és fiatalabb koromban étkezési rendellenességek szenvedtek. Tehát azt hiszem, mikor végül megengeded magadnak, hogy büszke legyél néhány nehézségre, amelyeket túlléptél, aztán megtalálhatod azt a helyet, ahol kicsit jobban szeretheted magad." Melanie a The Late Late Show-ban adta elő a dalt James Cordennel és felvett egy második videoklipet, amelyen a világjárvány idején otthon látható. A "Who I Am" nem került be az Egyesült Királyság hivatalos 100-as toplistájára, de a megjelenés második hetében debütált és a 27. helyen ért el a hivatalos Singles Sales Chart Top 100-on. A fizikai 2CD deluxe bónusz szám, Joe Goddard remix 2020. április 1-én jelent meg.
Két hónappal később, 2020. május 27-én jelent meg az album második kislemeze, a "Blame It on Me", amelynek témája a "toxicitás hívása egy párkapcsolatban". A klipet Sylvie Weber rendezte. Miközben népszerűsítette a Sunday Brunch című kislemezt, Chisholm kijelentette: "Mivel ideges voltam, hogy újra Sporty Spice lehetek, de gyorsan rájöttem, hogy nem én válok, hanem én vagyok. Ez egy hatalmas része annak, aki vagyok. Akkor kezdtem el hogy mindent magáévá tegyek magamról. Ez az album valóban felhatalmazást jelent, és köszönetet kell mondanom a Spice Girls-nek, hogy így éreztem magamat és mindent, amit elértünk." "Blame It on Me "nem került be az Egyesült Királyság hivatalos 100-as listájára, de debütált és elérte a 66. helyet a hivatalos Singles Értékesítési Top 100-on.
A lemez bejelentésével és előrendelésével 2020. július 29-én Chisholm kiadta az album harmadik kislemezét, a "In and Out of Love" -t, és a BBC Radio 2 The Zoe Ball Breakfast Show című műsorának premierjét mutatta be. ugyanazon a napon. A koreográfia-nehéz klipet Graham Cruz rendezte, és a társadalmilag távolságtartóan forgatták az Alexandra Palotában. A videóban Chisholm háttértáncosai szerepelnek a Spice World 2019 turnéján. Chisholm a kislemez megjelenése előtt azt mondta: "Olyan zseniális egy tiszta pop, vidám, pozitív szórakoztató dallamot kiadni. Azt hiszem, pontosan erre van szüksége a világnak!" "In and Out of Love" nem lépett be Az Egyesült Királyság hivatalos 100-as toplistája, de egy héttel az album megjelenése után debütált és a hivatalos Singles Downloads toplistán a 97. helyen végzett.
A "Fearless" az album negyedik kislemezeként jelent meg 2020. szeptember 16-án. Az "Into You" az album ötödik kislemezeként jelent meg 2020. december 1-jén. A videót Graham Cruz rendezésében 2021 január 7-én tették közzé.
Három nappal az album megjelenése előtt az "Overload" promóciós kislemezként jelent meg. A "Overload" szöveges videó 2020. november 5-én jelent meg. November 20-án Chisholm kiadott remixeket Karim Naas "Overload" -jához.

Kritikus fogadtatás Melanie C általában kedvező kritikákat kapott a zenekritikusoktól. A Metacriticnél, amely 100-ból normalizált minősítést rendel a szakmai kritikusok véleményeihez, az album nyolc értékelés alapján 76 súlyozott átlagot kapott. Az Év Albuma tíz kritikát gyűjtött össze, és átlagosan 73-at számolt a 100-ból. Összesítő AnyDecentMusic? a kritikus konszenzus értékelése alapján az album tízből 6,9-et adott.
Quentin Harrison (Albumism) az albumot egyedülállónak nevezte, dicsérve alkotójának személyes szabadságérzetét, amely elegendő a dalállományától - ez teszi a hosszú játékost egyedülálló munkává növekvő katalógusában. Neil Z. Yeung, az AllMusic munkatársa az albumnak négy és fél az ötösből minősítést adott, és "deklaratív" albumnak nevezte. Hozzátették: "Csoda, hogy mennyi időbe telt, mire egy ilyen gátlástalan poplemezt készített, és érzelmi belátásának hozzáadásával a katalógusa is jobb neki." David Smyth, az Evening Standard adta az album négy az ötből értékelés, "frissnek és energikusnak" nevezve, és dicséretet mondott Chisholm "kortárs elektronikus stílusainak használatáról, anélkül, hogy úgy hangzott volna, mintha túlságosan is megpróbálna új jelentőséget elérni". Smyth tovább dicsérte Chisholmot, amiért "magabiztosnak és felhatalmazottnak" hangzott. A Metro pozitív kritikájában Caroline Sullivan lelkesen nyilatkozott az albumról, és kijelentette: "Ha ez valamilyen szempontból az énekesnő legerősebb lemeze, akkor azért van, mert megtalálta az édeset. pop-rock kényelmi zónája és a kemény klubhangok között. "
A pozitív kritikák folytatásaként Ross Horton, a MusicOMH munkatársa zárta beszámolóját, és kijelentette: "A Melanie C (az album) tele van nagyszerű pillanatokkal, amelyek együtt alkotják az egyik legerősebb albumot, amelyet 1996 óta Melanie C (a személy) adott ki." Laura Snapes (The Observer) bókot mondott Chisholmnak, kijelentve: "Melanie C olyan felnőtteket tisztel meg - és önmagát - mint felnőtteket, akik méltók arra, hogy meghallják magukat a létfontosságú popban." / disco-infúziós poplemez, amely azt csinálja, amit a jó pop csinál a legjobban: ünnepelje gyengeségeinket, ismerje el hegünket és táncolja le a fájdalom egy részét."
Vegyes áttekintésben a The Arts Desk brit újságírói weboldal ötből hármat adott az albumra. Joe Muggs szerkesztő befejezte: "Sok minden tetszik itt, de néhány kanál kevesebb cukor, és ez lényegesen nagyobb eredmény lehetett." Clash megjegyezte, hogy Chisholm képes dalokat készíteni dalokkal ", amelyek az ellenálló képesség és a sérülékenységek, "miközben megjegyezzük, hogy mi is" egy még jobb lemezt néznénk meg, ha ez lehetővé tenné a számára sokszor el nem ismert állkapocs-padlói vokálhoz szükséges teret. " A recenzió azt írta, hogy ez Chisholm "eddigi legjobb szólólemeze" volt, miközben arra hivatkozott, hogy hiányzik az "eredeti megasztár eredetisége és szuperteljesítménye". Rhian Daly, az NME szerkesztője recenziójukban azt írta, hogy az album "alkotójaként szolgál". évtizedek legjobb műve ", de" itt-ott kiesik ". Simon K., a Sputnikmusic vegyes kritikát adott az albumról," jó ol "szórakozásnak nevezve az albumot, miközben Chisholm azon képességére hivatkozott, hogy egy kicsit túlságosan elkapja magát. a zenei aktusok, például Dua Lipa és Justin Bieber kortárs lendülete.

Kereskedelmi teljesítmény Melanie C a nyolcadik helyen debütált az Egyesült Királyság albumlistáján, 7,265 kombinált egység árusításával a Chisholm Reason (2003) óta legmagasabb listás listájává vált. Az album az ausztrál ARIA albumlistán is megjelent, ő volt az első a Reason óta.

Dallista

# Cím Szerző(k) Producere(ek) Hossz
01 Who I Am MelanieC
Ash Howes
Biff Stannard
Bryn Christopher
Ten Ven 3:32
02 Blame it on Me MelanieC
Niahm Murphy
Samuel Brennan
Tom Hollings
Billen Ted 3:08
03 Good Enough MelanieC
Aleksandra Denton
Darren Emilio Lewis
Iyiola Babatunde Babalola
Billen Ted 3:36
04 Escape MelanieC
Darren Emilio Lewis
Iyiola Babatunde Babalola
Poppy Bascombe
Future Cut 3:10
05 Overload MelanieC
George Reid
Jonny Lattimer
George Reid 3:18
06 Fearless (featuring Nadia Rose) MelanieC
Nadia Rose
Paul O'Duffy
Paul O'Duffy 4:07
07 Here I Am MelanieC
Bascombe
Tom Neville
Ten Ven 3:28
08 Nowhere to Run MelanieC
Ash Howes
Biff Stannard
Biff Stannard 3:24
09 In and Out of Love MelanieC
Jonathan Howard
Joseph Murphy
Biff Stannard
One Bit 3:14
10 End of Everything MelanieC
Sacha Skarbek
Future Cut 4:10

Dallista (Physical disc two)

# Cím Szerző(k) Producere(ek) Hossz
01 Self Love MelanieC
Bascombe
Tom Neville
Billen Ted 3:36
02 Into You MelanieC
Niahm Murphy
Samuel Brennan
Tom Hollings
Billen Ted 2:42
03 Touch Me Cassandra Fox
Rui da Silva
Billen Ted 4:02
04 Who I Am (Joe Goddard remix) MelanieC
Ash Howes
Biff Stannard
Bryn Christopher
Ten Ven 6:25
05 Blame it on Me (PBH & Jack remix extended) MelanieC
Niahm Murphy
Samuel Brennan
Tom Hollings
Billen Ted 3:37
06 High Heels (featuring Sink the Pink) (Moto Blanco remix) MelanieC
Benjamin Garrett
Rae Morris
Alex Metric
Fryars
3:48